‘Repair Café – Een ontmoetingsplaats voor reparaties’

Wat is een Repair Café?

Het Repair Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar mensen bij elkaar komen om hun kapotte spullen te (laten) repareren. De toegang is gratis. Eens in de maand vindt het Repair Café plaats in het Creatief Centrum Nijmegen Zuid. Daar zijn gereedschappen en materialen aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera.

Hoe werkt het?

De bezoekers nemen van thuis de kapotte spullen mee en handige vrijwilligers helpen bij het repareren. De reparaties worden tegen een vrijwillige bijdrage uitgevoerd. Als een onderdeel defect is, wordt gevraagd of je zelf het benodigde onderdeel wilt kopen en het een volgende keer mee wilt nemen. Terwijl je op de reparatie wacht, kun je in de ontmoetingsruimte voor eigen rekening een kopje koffie of thee drinken.

Voor wie is het Repair Café?

Het Repair Café is er voor iedereen die kapotte spullen heeft en deze graag wil laten repareren. Of je nu een ervaren klusser bent of juist totaal geen technische vaardigheden hebt, in het Repair Café ben je welkom. Je neemt zelf je kapotte spullen en eventueel te vervangen onderdelen mee. Indien repareren niet mogelijk is, neem je de spullen weer terug mee naar huis.

Wanneer is het Repair Café plaats?

Het Repair Café wordt elke tweede zaterdag van de maand georganiseerd, van 11.00 uur tot 14.00 uur. Dit biedt mensen de mogelijkheid om op een vast moment terecht te kunnen met hun kapotte spullen en hulp te krijgen bij het reparatieproces.

Creatief Centrum, Tolhuis 44-44. 024-345 21 13.  info@ccnz.nl

Bericht maart 2024

menu