‘Re-cycled, fietsen met een verhaal’

De fiets is het duurzaamste vervoermiddel – naast lopen – dat er is. Helaas belanden jaarlijks duizenden fietsen vroegtijdig op de afvalberg als schroot. Dat kan en moet anders dacht Han Frissen in 2020.

Corona was nog volop aanwezig en de techno-dj had een lege agenda. Vanuit een ideële gedachte werd Re-cycled opgericht. Hiermee kregen de zogenaamde weesfietsen een tweede kans. Samen met Maarten Verhoeven, die met vervroegd pensioen was en zich had laten omscholen tot fietshersteller, droeg Han bij aan minder verspilling. Het maken van nieuwe fietsen zorgt voor extra uitstoot van CO2 en het gebruik van nieuwe grondstoffen. De nieuwe onderneming werd ondergebracht in de ‘Smeltkroes’, het bedrijfsverzamelgebouw op het Honigterrein.

Organisatorische overname

In juli 2022 ging Re-cycled door onder de vleugels van de stichting ‘Van Hier Naar Daar’. Deze stichting is geheel ingericht op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt scholieren de kans geboden zich te ontwikkelen op een ondernemerslocatie als Re-cycled.

  Hier kunnen zij ervaren of het vak fietsenmaker ook voor hen iets zou kunnen zijn. Verhuizing In juli 2022 is ook de verhuizing van de Smeltkroes naar het winkelpand, dat tevens werkplaats is, in Winkelcentrum Dukenburg. Het wordt een leerwerkwinkel direct naast het pand van Pronk, een winkel met dezelfde insteek. Inmiddels is tegenover deze winkels Pronk I-CT gekomen. Dit deel van het winkelcentrum wordt een verzamelplaats van bedrijfjes met een ideële achtergrond.

Wat wordt gedaan is…

Om van een afgedankte fiets weer tot een goed berijdbare fiets te komen kijkt men de gehele fiets na, want alleen een band plakken is er niet bij. Daarna worden oude onderdelen vervangen door nieuwe of indien mogelijk met gebruikte onderdelen. Daarna staat er een mooi opgeknapte fiets voor een redelijke prijs en rijd je op een prachtige gerenoveerde fiets die weer jaren mee zal gaan. Heel duurzaam dus.

Geïnteresseerd?

Loop de winkel/werkplaats eens binnen in het winkelcentrum Dukenburg.

Meer: klik hier voor de website

De werkplaats

Bericht december 2022

menu