‘Pronk: de moeite waard!’

Eind 2021 sprak de redactie met Xiomara, ze is de bedrijfsleidster van Pronk, cadeauwinkel inWinkelcentrum Dukenburg.

Xiomara vertelt: “Het is een leer- en werkwinkel in een samenwerking met de praktijkschool Pro College en de Stichting Van Hier Naar Daar.” Pronk werkt nauw samen met de praktijkschool waar leerlingen op een fijne werkplek vaak beter uit de verf komen dan in de schoolbanken. Xiomara: “Er zijn twee tot drie leerlingen per dag aan het werk zijn bij Pronk. Vanuit Pronk is de stap naar een reguliere stage, vervolgopleiding of werkplek voor deze leerlingen wat kleiner.”

Pronk biedt betaalbare cadeaus die afkomstig zijn van het Pro College, sociale werkplaatsen en van mensen met een thuishobby, veel handgemaakt dus. Pronk is gespecialiseerd in baby- en kind-artikelen, duurzame producten, woonaccessoires en Nijmegen-specialiteiten.

Ook heeft Pronk een kleine horeca. (afhankelijk van coronamaatregelen) Er zijn zitjes voor het gebruik van koffie of thee. En leerlingen hebben op hun praktijkschool gezorgd voor lekkere taarten, saucijzenbroodjes, pasteitjes en soep (menu wisselt). Verder verzorgt Pronk een was- en strijkservice.

Pronk is dus de moeite waard om er eens een bezoekje te brengen!

Bericht januari 2022

menu