‘Projecten in Dukenburg’

De komende jaren wordt in Dukenburg veel gebouwd. De grote projecten zijn langs het Maas-Waalkanaal en bij station en Winkelcentrum Dukenburg. Maar er is meer. Hieronder zetten we ze op een rij.

Hof van Holland

156 nieuwe woningen in Tolhuis op het HANterrein langs de Van Schuylenburgweg. Gereed in 2022. Zie de Dukenburger nummer 2-2020, pagina 42.

Streekweg

Het schoolgebouw waar vroeger het Mondial College was wordt gesloopt. Hier komen woningen. Wethouder Vergunst: “We willen daar andere type leefmilieus een kans geven, bijvoorbeeld mensen die dingen met elkaar delen.”

ROC-terrein

In Zwanenveld tussen het spoor en de 43e straat. Het terrein ligt al meer dan tien jaar braak. De projectontwikkelaar heeft op 7 februari een concreet plan gepresenteerd aan de gemeente. Reactie van wethouder Vergunst: “Ziet er veelbelovend uit.” Wordt vervolgd.

 

Meijhorst 60e straat

Hier staan veel kantoren leeg. De gemeente is bezig met plannen. Ze wil woningen toevoegen. Nog niet duidelijk is of dit nieuwbouw wordt of dat kantoren omgebouwd worden tot appartementen. Een combinatie van beide kan ook. Wordt vervolgd.

Winkelcentrum Meijhorst

Bouw gaat definitief door. Zie de Dukenburger nummer 2-2020, pagina 41.

Winkelcentrum Malvert

Geen plannen. Jumbo wil uitbreiden, maar dat mag niet van de gemeente.

Winkelcentrum Weezenhof

Ontwikkeling ligt momenteel stil. Weezenhofbewoner Kees Teeken heeft een totaalplan gemaakt, inclusief nieuwbouw Prins Clausschool. Gemeente ziet dit zitten. Vanwege een bestuurscrisis bij Conexus geen vorderingen.

Winkelcentrum Dukenburg

Er komt een totaalplan samen met de omgeving van het trein- en busstation. Zie de Dukenburger nummer 2-2020, pagina 9.

De Orangerie

Voormalig verzorgingshuis in Malvert. Wordt verbouwd. Hier komen 68 appartementen voor ouderen met een (beperkte) zorgbehoefte. Volgens de nieuwe eigenaar is het eind dit jaar gereed.

De Doekenborg

Voormalig verzorgingshuis in Aldenhof. Staat leeg (op anti-kraak na). Er zijn geen plannen. Maas-Waalkanaal Gemeente wil langs het kanaal gaan bouwen. In eerste instantie gaat het om Dukenburg en Winkelsteeg. Ook Lindenholt, Neerbosch- Oost en Hatert komen in beeld. Zie het gesprek met de burgemeester in de Dukenburger nummer 2-2020.

Bericht maart 2020

menu