‘Proef ons ambacht!’

Deze slogan voert visspeciaalzaak 024Vis van Arjan van de Groep. Sinds vijf jaar heeft hij deze winkel naast Winkelcentrum Dukenburg. De winkel bestaat sinds 1995, dus nu al 27 jaar geleden. Enige tijd is de zaak drastisch gerenoveerd. Alles is vernieuwd, van de betegeling op de vloer en op de wanden tot en met de koelvitrines. Door hard werken is alles in vier weken gerealiseerd wat Arjan nog steeds knap werk vindt. In die periode was er naast de winkel een rijdende kraam voor de verkoop.

Altijd al iets met vis                                                                                                

“Al vanaf mijn veertiende had ik een bijbaan in een viskraam. Het bleef me altijd boeien en ik droomde van een eigen winkel. Ik had een baan bij de Rabo-bank maar hielp op de zaterdag altijd al mee op de markt van Spakenburg.” Vertelt Arjan die de liefde voor vis niet geërfd heeft van zijn vader of moeder, opa of oma, maar zijn overgrootvader was werkzaam in de vis. Deze reed iedere week met zijn bakfiets naar Arnhem om langs de deuren te gaan om vis te venten. Later werden er ook hondenkarren daarvoor gebruikt.

Hoe kwam je hier terecht? 

 Die droom van een eigen viswinkel bleef. En toen zag hij een bericht dat de winkel van Peter van de Laar te koop stond. Er was nauwelijks twijfel. Arjan woont nog steeds in Spakenburg, van oudsher een echt vissersdorp. Het op en neer rijden naar Nijmegen vindt hij geen probleem. Hij vertrekt vóór de ochtendspits en rijdt na de middag-/avondspits weer terug. Het heeft ook als voordeel dat hij steeds zelf bij de leveranciers in Spakenburg langs gaat om de bestellingen te doen.

Onderdeel winkelcentrum?                                                            

“Formeel maakt de viswinkel geen deel uit van het winkelcentrum. De contacten met het beheer en de collega-ondernemers zijn echter zonder meer goed.” Geeft Arjan aan. De winkel 024Vis heeft ook een eigen webshop. Arjan is trots op zijn huisgemaakte kleine en grotere salades, sauzen, complete visschotels en kant en klare maaltijden. Ook is de winkel al drie jaar op rij finalist geweest bij ‘haring van het jaar’, maar helaas was het een paar keer tweede van de provincie.

Klik hier voor de website

telefoon: 024-344 28 03

Bericht juli 2022

menu