‘Prins Clausschool in de sloop’

Met de oude Prins Clausschool aan de 40e straat Weezenhof is het gedaan. Een sloopbedrijf heeft de school met de grond gelijk te maken. Voor veel Dukenburgse kinderen verdween met vrachtwagen na vrachtwagen een tijd vol herinneringen. Maar ook ouderen stopten even met de fiets of achter de kinderwagen en hadden vast jeugdherinneringen.

Alle leerlingen hebben nu les in de dependance 81e straat Weezenhof waar voor de zomer al een flink aantal noodlokalen is bijgeplaatst. Dat was voor het eerst sinds lange tijd dat alle leerlingen uit de onderbouw én de bovenbouw weer bij elkaar in één gebouw zaten. Momenteel wordt de grond bouwrijp gemaakt wordt.

Op 27 november is de nieuwbouw van start gegaan. Het bouwbedrijf gaat de vorderingen van de werkzaamheden vermelden Prins Clausschool. Met de App kan iedereen op de hoogte blijven van werkzaamheden en andere ontwikkelingen. In de app- en playstore is de BouwApp gratis te downloaden. Ook zijn via de App vragen te stellen en opmerkingen te maken. De bouwer verzoekt ook om bij onraad de politie te bellen. En daarbij zal zeker ook de tijd rond de jaarwisseling bedoeld zijn.

Het gebouw aan de 81e straat Weezenhof doet vanaf dan niet meer dienst als dependance. Het zal gesloopt worden en op dat terrein kunnen woningen gebouwd worden.

Bericht november 2023

menu