‘Podium1390 presenteert Yuqi Han’

Een groep Dukenburgers wil meer cultuur naar Dukenburg brengen en gaat de theaterzaal in de Lindenberg Aldenhof het ‘bruisend hart’ hiervoor maken. Hierbij de tweede aankondiging. Op zondag 26 oktober om 14.00 uur presenteert ‘Podium 1390’, Concertpianiste Yuqi Han.

Yuqi Han werd geboren in China. Al op haar vijfde speelde zij piano. Gaandeweg won zij meerdere talentenjachten voor jongeren, zoals de halve finale van een Steinway competitie. Voordat zij naar het conservatorium ging in Zhejiang volgde zij pianolessen bij gerenommeerde leraren. Eerste prijzen waren er bij het Jiadewei Cup’-pianoconcours, waar Yuqi in een ensemble werk vertolkte van Schumann en Chopin(walsen).

In 2010 verhuisde de talentvolle pianiste naar Nederland, waar vakdocenten Frank Peters en Martijn van den Hoek haar onder de vleugels namen. In 2018 studeerde Yuqi cum laude af aan de Utrechtse universiteit. De jury noemde haar talent verpletterend en lovende reacties van gevestigde pianisten stroomden binnen. Intussen musiceerde Yuqi als soliste bij kamermuziek en zanggroepen in Tivoli/ Utrecht, Musis Sacrum/Arnhem en de Deventer Schouwburg. Ook in meerdere Europese landen brak de jonge Yuqi door. In het Florestan Ensemble is zij sinds 2017 actief als lid van het eerste uur. In 2022 startte haar samenwerking met de Italiaanse mezzo- sopraan Carla Regina, waarna Yuqi werd uitgenodigd voor een optreden op de nationale feestdag van Italië voor de ambassadeur in Den Haag. Bovendien is Yuqi dankzij haar aangeboren muzikaliteit de aangewezen persoon om klassieke muziek te vertolken met een dichterlijk kleurrijk accent. Voor deze conservatoriumdocente ligt een optreden in Dukenburg in het verlengde van eerdere piano- en vioolconcerten in Nijmegen onder de noemer Concerten OpMaat. Deze serie vond plaats in 2019, een jaar na Yuqi’s succesvol afstuderen in Utrecht. De afgelopen zomer toerde de musicienne door Europa.

Poduim1390, de Lindenberg Aldenhof 13-90. Aanvang concert 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Kaarten a 10 euro zijn te koop via de website: www.podium1390.nl en die zondagmiddag, voor zover nog beschikbaar, aan de zaal.

Extra informatie:

Podium1390 gaat regelmatig een nieuwsbrief uitbrengen met informatie over geplande optredens en concerten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via mail: podium1390@gmail.com

Meedoen of suggesties?

Podium1390 zoekt jongeren die als vrijwilliger welkom zijn om de projectgroep te versterken. En wat is de voorkeur van de Dukenburgers? Of heb je ideeën voor de programmering? Podium1390 hoort het graag via mail: podium1390@gmail.com

Uitproberen en wensen

De eerste maanden is het uitproberen waar bij de Dukenburgers belangstelling voor is. De concerten die de projectgroep wil gaan organiseren zullen een redelijke, lage toegangsprijs hebben. Voor de concerten gaat men nu uit van een toegangsprijs van 10 euro.

De reeks voorstellingen op de zondagmiddagen gaat Podium1390 presenteren onder de noemer ‘De zondagse kamer’.

Maandelijks op de vrijdag- of donderdagavond zal een jongerenprogramma gepland worden onder de noemer ‘Hirise’.

De zondagmiddagen, mogelijk maandelijks, zijn dan voor de wat oudere concertgangers.

Bericht november 2023

menu