‘Podium1390 presenteert Carlos van Tongeren’

Een groep Dukenburgers wil meer cultuur naar Dukenburg brengen en gaat de theaterzaal in de Lindenberg Aldenhof het ‘bruisend hart’ hiervoor maken. Hierbij de eerste aankondiging voor december. Op zondag 17 december presenteert ‘Podium 1390’, Carlos van Tongeren.

Carlos van Tongeren was docent Spaanse cultuur en letterkunde aan het Radboud. Betrokken bij meerdere onderzoeksprojecten publiceerde hij veel culturele, literaire en melancholische artikelen. Hij woonde jarenlang in Spanje. Bekende gitaristen leerden hem de flamencogitaar te bespelen. Zij benadrukten het belang van traditie. In de loop der jaren verkaste Carlos naar de universiteit van Manchester, waar zijn focus opnieuw kwam te liggen op met name de flamenco. Dit bracht hem ertoe een boek te schrijven over de Spaanse dans in het Spanje ná Franco.* Intussen in Manchester zet Carlos het publiceren van onderzoeksresultaten voort. Hij is goed bekend in academische en maatschappelijke kringen; hij schrijft culturele artikelen voor vaktijdschriften en zit in platforms, zoals het Plataforma Independiente de Estudios Flamencos (onafhankelijk platform voor flamenco-studies). Aan de flamenco-biënnale Nederland is Carlos verbonden, alsook aan het Instituto Cervantes. Voor het organiseren van een flamenco-seminar draait hij zijn hand evenmin om. Deze passionele flamenco-musicus, die ook speelt in een quintet, komt naar Podium1390 in Dukenburg …!

*Generalisimo Francisco Franco (1892-1975) was in Spanje staatsleider, regent, president en generaal.

Poduim1390, de Lindenberg Aldenhof 13-90. Aanvang concert 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Kaarten a 10 euro zijn te koop via de website: www.podium1390.nl en die zondagmiddag, voor zover nog beschikbaar, aan de zaal.

Extra informatie:

Podium1390 gaat regelmatig een nieuwsbrief uitbrengen met informatie over geplande optredens en concerten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via mail: podium1390@gmail.com

Meedoen of suggesties?

Podium1390 zoekt jongeren die als vrijwilliger welkom zijn om de projectgroep te versterken. En wat is de voorkeur van de Dukenburgers? Of heb je ideeën voor de programmering? Podium1390 hoort het graag via mail: podium1390@gmail.com

Uitproberen en wensen

De eerste maanden is het uitproberen waar bij de Dukenburgers belangstelling voor is. De concerten die de projectgroep wil gaan organiseren zullen een redelijke, lage toegangsprijs hebben. Voor de concerten gaat men nu uit van een toegangsprijs van 10 euro.

De reeks voorstellingen op de zondagmiddagen gaat Podium1390 presenteren onder de noemer ‘De zondagse kamer’.

Maandelijks op de vrijdag- of donderdagavond zal een jongerenprogramma gepland worden onder de noemer ‘Hirise’.

De zondagmiddagen, mogelijk maandelijks, zijn dan voor de wat oudere concertgangers.

Bericht december 2023

menu