‘Podium1390 presenteert Blue’

Een groep Dukenburgers wil meer cultuur naar Dukenburg brengen en gaat de theaterzaal in de Lindenberg Aldenhof het ‘bruisend hart’ hiervoor maken. Hierbij de eerste aankondiging. Op zondagmiddag 8 oktober presenteert ‘Podium 1390’; Blue met ‘A Tribute To Joni Mitchell’. De groep brengt een ode aan de prachtige muziek van Joni Mitchell.

Foto: Blue van links naar rechts, gitarist Oscar Reijers, zangeres Jose­fien Klop en basgitarist Solon Carpay.

Oscar Reijers uit Arnhem bespeelt diverse gitaren, zowel elektrisch als akoestisch, Josefien Klop neemt de zang voor haar rekening en Solon Carpay zorgt met z’n basgitaar voor de ritmische ondersteuning. Het repertoire zal grotendeels bestaan uit songs in het kader van A Tribute To Joni Mitchell en enkele nummers uit eigen werk.

Canadese zangeres

Joni Mitchell is een Canadese zangeres die in de jaren 70 en 80 bekend werd door haar prachtige poëtische jazz-folk muziek. Bekende nummers van haar zijn; Blue, Both Sides Now en Big Yellow Taxi. Nog altijd is haar muziek internationaal geliefd.

Blue is één van de bekendste albums van Joni Mitchell, maar uit haar vele andere albums komen ook nummers voorbij, waaronder Heijera, Man In Paris en Cactus Tree. De nummers zullen worden afgewisseld met verhalen over het bijzondere leven van Joni Mitchell.

Alle drie de muzikanten van Blue zijn afgestudeerd aan het conservatorium, waar ze jazz en pop hebben gestudeerd. Het belooft een optreden te worden met passie voor muziek en veel bewondering voor de muziek van Joni Mitchell.

Poduim1390, de Lindenberg Aldenhof 13-90. Aanvang concert 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Kaarten a 10 euro zijn te koop via de website: www.podium1390.nl en die zondagmiddag, voor zover nog beschikbaar, aan de zaal.

Extra informatie:

Podium1390 gaat regelmatig een nieuwsbrief uitbrengen met informatie over geplande optredens en concerten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via mail: podium1390@gmail.com

Meedoen of suggesties?

Podium1390 zoekt jongeren die als vrijwilliger welkom zijn om de projectgroep te versterken. En wat is de voorkeur van de Dukenburgers? Of heb je ideeën voor de  programmering? Podium1390 hoort het graag via mail: podium1390@gmail.com

Uitproberen en wensen

De eerste maanden is het uitproberen waar bij de Dukenburgers belangstelling voor is. De concerten die de projectgroep wil gaan organiseren zullen een redelijke, lage toegangsprijs hebben. Voor de concerten gaat men nu uit van een toegangsprijs van 10 euro.

De reeks voorstellingen op de zondagmiddagen gaat Podium1390 presenteren onder de noemer ‘De zondagse kamer’.  Maandelijks op de vrijdag- of donderdagavond zal een jongerenprogramma gepland worden onder de noemer ‘Hirise’. De zondagmiddagen, mogelijk maandelijks, zijn dan voor de wat oudere concertgangers.

Bericht september 2023

menu