‘Palmpasen 2022’

 Er waren in Dukenburg weer diverse activiteiten rond Palmpasen. Vrijdagmorgen 8 april, bezoek van de kinderen van de Mauritsschool, Zwanenveld in wooncentrum de Vlechting.

 

Een begeleidster gebaart naar haar groepje schoolkinderen op palmpaasbezoek in ‘de Vlechting’: “Sssst, mondjes dicht en sleuteltje naar binnen.“ De jongste leerlingen van de Prins Mauritsschool vrolijkten de bewoners van de woonlocatie nabij hun school op met toepasselijke lenteliedjes en versjes. Daarvoor mochten de monden weer van het slot. En natuurlijk ook voor de traditionele paaslekkernijen. Uiteraard hadden de kinderen kleurige palmpaasstokken gemaakt.

 

Op die zelfde vrijdag werden ‘s middag ook Palmpasenstokken gemaakt in de Ontmoetingskerk. Het waren de kinderen van het kinderkoor Dukenburg die hier gezellig druk mee waren, na afloop was er film.

Palmzondag 10 april zong het kinderkoor Dukenburg samen met het mediorenkoor bij het begin van de viering. Na een eerste kwartier verlieten alle jeugdige bezoekers de kerk en het kinderkoor de dienst. Getooid met Palmpasenstok en vooruitgegaan door Vincent Cuppen met de accordeon, liep de stoet richting wooncentrum de Meiberg. Hier werd bij de ingang voor de bewoners gezongen.

Vervolgens ging men in een lang lint naar de vernieuwde Orangerie in Malvert. Hier zongen de kinderen liedjes en kregen de bewoners paasstokken en gezegende Palmtakjes. Daarna mochten alle kinderen wat eten en drinken. De kleurrijke stoet was tegen 12.30 uur weer terug bij de Ontmoetingskerk.

Gelukkig verliep alles weer zonder corona restricties en had de optocht mooi weer met veel zon.

Bericht april 2022

menu