‘Oud is in 3’

Mantelzorgcompliment van 200 euro voor 1 juli 2023 aanvragen.

In Nijmegen zijn ruim 35 duizend mantelzorgers. Daarvan voelen 2000 personen zich zeer zwaar belast en vaak overbelast. Vaak 24 uur per dag zorg geven aan een dementerende man of vrouw, of aan iemand met MS of een gehandicapt kind. Liefde en/of vanzelfsprekendheid zijn de belangrijkste drijfveren voor de meeste mantelzorgers om zorg te verlenen. Ook in Dukenburg zullen we allemaal wel iemand kennen die mantelzorg geeft.

Van de mantelzorgers zorgt:

  • 15 procent voor hun partner
  • 39 procent voor hun (schoon) ouder
  • 9 procent voor hun (stief of pleeg) kind
  • 17 procent voor een ander familielid
  • 19 procent voor een kennis, vriend, buurman/vrouw
  • 1 procent anders

81 procent van de mantelzorg wordt gegeven aan iemand buiten het eigen huishouden van de mantelzorgers, het meest aan de uitwonende ouders. In Nijmegen kunt u voor uw mantelzorger weer het mantelzorgcompliment van 200 euro aanvragen. Je moet het mantelzorgcompliment van 200 euro voor 1 juli 2023 aanvragen. Op de site van de gemeente Nijmegen of ga even naar de Stip in Wijkcentrum Dukenburg.

Lees hier het artikel over mantelzorg: ‘Saar aan huis’ Klik hier

Douwe Egberts punten inwisselen bij Blokker in Dukenburg

“Zegeltjes sparen loont! Mijn vrouw behoorde ook tot het leger van zegeltjesspaarders en -plakkers. Dus gingen we op pad om onze koffiepunten in te inwisselen in Arnhem.” Zo lezen we in de papieren Dukenburger van Maart. Maar wist u dat je de punten kunt inwisselen bij Blokker in Dukenburg. Bij de kassa maken ze een account voor je aan.

Bericht april 2023

menu