‘Opening plukroute Meijhorst’

Marijn van Klingeren en wethouder Bert Velthuis onthullen het informatiebord.

De aanleg van de plukroute Dukenburg in Meijhorst is klaar. De opening van de plukroute was op zondagmorgen 22 mei in de 52e straat Meijhorst toen het plukrouteinformatiebord werd onthuld. Hierna wandelde men langs de plant locaties en werd er uitleg gegeven over wat er groeit en gaat groeien en hoe alles tot stand gekomen is.

Nadat een jaar geleden de subsidie was toegekend begonnen de gesprekken met bewoners die mee wilden werken en de gemeente voor de locaties. De start van het project was begin oktober 2021 op het Amfiplaza bij de school de Meiboom. De eerste aanplant was die dag in de groenstrook van de 52e straat. In november werd het tipiveld aangelegd in de 50e straat bij het Wijkpark Meijhorst. Het grondwerk, de grotere objecten en het planten van de bomen werden door een tuinbedrijf verzorgd. Ook hebben de vrijwilligers langs de route vogelhuisjes opgehangen en insectenhotels geplaatst. Deze zijn via het ‘Mijn wijkplan’ bekostigd uit het wijkbudget. Wil je als vrijwilliger meewerken aan het onderhoud van de plukroute? Meld je dan aan via mail. Ook voor meer informatie mail: klik hier

De route slingert zich door Meijhorst vanaf de 10e straat, komt langs het Amfiplaza tussen de maisonnettes, bij de groenstrook voor de school de Meiboom, loopt door de 52e straat en eindigt bij het ‘Wijkpark Meijhorst’.

  De plukroute

Komend vanaf de parkeerplaats van winkel- wijkcentrum Meijhorst vinden we aan de 10e straat Meijhorst zes lindebomen en twee pecannotenbomen. Loop dan achter de sporthal door waar je langs de buurtmoestuin komt. Tussen de Meijhorst- maisonnettes en het Amfiplaza zijn twee uiensoep-, twee kersen- en twee walnootbomen geplant. Rond het Amfiplaza staan zeven tamme kastanjes en voor basisschool de Meiboom is de boomgaard met laagstam appels-, peren- en abrikozenbomen. Tussen de bomen staan ook aalbessen en enkele vaste bloemen. Vervolgens kom je bij de acht plantenvakken aan de 52e straat, deze zijn voornamelijk gevuld met bessenstruikjes. Onder andere vind je hier de josta- en zwartebes. Tot slot staat aan de 50e straat bij het ‘Wijkpark Meijhorst’ een vijftal tipi’s, hier tegenaan zijn allemaal eetbare kleinfruitklimmers geplant.

Bericht mei 2022

menu