‘Open Tuinendag 2024’

Op de eerste zaterdag in juni waren er 33 mogelijkheden tot open tuinbezoek verspreid over heel Nijmegen. In Dukenburg meldden drie tuinbezitters zich aan. In Dukenburg waren het er drie. Op de Nijmeegse lijst de nummers 24, 25 en 26.

Het waren de Ontmoetingstuin in Meijhorst, de tuin van Mieke en Leon Schimmel in Weezenhof en de tuin van Heleen Gijsbers in Lankforst.

In Lankforst was een rood gietertje goed zichtbaar opgehangen voor alle passanten! Gewapend met de QR-code die achterop de vouwfolder van de Nijmeegse Open Tuinendag op de route de beschrijving konden scannen. Alle tuinen kregen een stippenkwalificatie mee. Met behulp daarvan kon ieder zijn eigen gang gaan. Stip rood stond voor een siertuin, bolletje groen kreeg de duurzame tuin, stip bruin: tuin met groenten en fruit en tenslotte stond rondje blauw voor een tuin met kunst.

Dukenburgse tuinen

Twee van de Dukenburgse tuinen die in deze foto-impressie te zien zijn hadden twee stippen. De derde open tuin in Weezenhof (24) was die van Mieke en Leon. Deze tuin ligt tegen Vogelzang aan en kwalificeerde zich met alle vier gekleurde bolletjes. Hopelijk kregen zij veel kijkers in het groen, want hun rode gietertje stond op de vouwfolder geplaatst in Malvert, ter hoogte van de Jumbo. Ach ja, vanuit de stad bekeken is Dukenburg zoiets als ‘een brug te ver’. Digitaal op de website stonden alle deelnemers wel goed vermeld.

Dukenburg waar het overigens prima toeven is in de bijna 55 jaar tellende nieuwbouwwijk voorzien van oneindig veel groen, rondom elke tuin van de meeste bewoners.

Bericht juni 2024

menu