‘Open dag de Aldenhove’

Brede basisschool de Aldenhove zette op woensdagmiddag 6 april de deuren open voor de bewoners van de wijk Aldenhof. De school is actief bezig om de verbinding met de wijk nog meer te maken. Naast de deelname aan de buurtmoestuin het Aldenhofje (zie de Dukenburger nummer 2-2022) was deze middag hieraan een nieuwe bijdrage.

Leerlingen hadden samen met hun leerkrachten gezorgd voor een druk gevarieerd aanbod. Zo waren de resultaten te zien van een landenproject met informatie over verschillende landen. Je kon een digitale quiz doen om je kennis te testen over China. Ook over Frankrijk was veel te lezen. Zo had een leerling uitgerekend hoeveel stokbroden de gemiddelde Fransman of -vrouw per jaar eet. Dat zouden er wel een miljard zijn…

Er was ook nog een zakloopparcours op de gang uitgezet, er stond een informatiestand van STIP met folders, en er waren activiteiten in diverse klaslokalen. Onder andere paaseieren schilderen (zie de foto). Ouders spraken elkaar en er waren ook wijkprofessionals, onder andere van woningcorporaties. Bovendien waren enkele mensen van het wijkplatform Aldenhof aanwezig om van bewoners te horen wat hen zoal bezig hield.

Bericht april 2022

menu