‘Nijmegen Blijft in Beeld 2022’

Vrijdagmiddag 21 oktober 2022 komt De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld naar Dukenburg met filmbeelden uit het verleden. Ze zijn het middelpunt op deze themamiddag bij StAAD. De bewegende beelden uit de collectie van de stichting zorgen ervoor dat men Nijmegen en omstreken kan herbeleven. Voor sommige mooie herinneringen en vooranderen laten we laten zien hoe mooi het hier vroeger was.

De film- en videocollectie van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld telt op dit moment 1500 films en 500 videobanden, waarvan de oudste film uit 1912 stamt. Veel materiaal gaat over de stad maar ook bedrijfsfilms, familieopnames en mooie documentaires zitten in de collectie

De 35 jaar geleden opgerichte Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzamelt, bewerkt en vertoont bewegende beelden van Nijmegen en omgeving.

 

Dit heeft geleid tot een van de grootste collecties van een stad en zijn omgeving. SNBiB (Stichting Nijmegen Blijft in Beeld) is een welkome gast bij StAAD.

De bij de voorstelling aanwezige vrijwilligers van SNBiB kunnen meer informatie vertrekken over de activiteiten van de stichting. Bij hen kunt u ook terecht als u zelf oude films, video’s of dvd’s heeft waarvan u denkt dat die interessant zijn voor de collectie. En natuurlijk kunt u zich dan ook opgeven als donateur. Om veiligheidsredenen mogen er niet meer dan 170 bezoekers worden toegelaten. De presentatie wordt verzorgd door Marcel Claassen.

De inloop is vrijdag 21 oktober vanaf 13.30 uur, de voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis maar vol is vol! Wijkcentrum Dukenburg. Meijhorst 70-39.

Bericht oktober 2022

menu