‘Nijmeegse Open Tuinendag 2024’

De 24e Nijmeegse Open Tuinendag heeft deze lente 33 deelnemende tuinen van tuinliefhebbers. Op zaterdag 8 juni is een groene tour te maken langs deze tuinen in de hele stad. Mooie nieuwe voorbeelden zijn dit jaar Hof van Heden aan de Hatertseweg en natuurtuin Goffert in het bekende park.

In elke tuin vind je andere accenten, die w met labels op de website van de open tuinendag is aangeven. Siertuinen en tuinen met kunst bijvoorbeeld. Sommige tuineigenaren exposeren op 8 juni kunstwerken en bij anderen luisteren de dag op met muziek, uitwisselen van stekjes of een drankje. Gezellig en informeel.

Het idee: tientallen Nijmegenaren stellen op deze dag hun tuin open voor jou. Omdat ze hun plezier willen delen of een onbekend hoekje in Nijmegen willen laten zien. In het afgelopen jaar hebben we steeds meer de energie opgezocht van woongroepen en buurtbewoners. Hun gezamenlijke tuinen zie je dan ook steeds meer terug tussen onze deelnemers. Vaak ook met een moestuin.

Fietsroute

Het afgelopen jaar werden de 29 deelnemende tuinen door gemiddeld 100 mensen bezocht. In dit rondje wat het best op de fiets is te doen, zijn de tuinen goed vindbaar met de QR-code of flyer. Maar ook via de website is heel makkelijk de route plannen!

Dukenburg

De Ontmoetingstuin naast de Ontmoetingskerk doet mee met de Nijmeegse opentuinendag. De hele dag vertellen de vrijwilligers van de tuinploeg je alles over wat er groeit en bloeit in de tuin.

Om 11.00 uur een herdenking van alle mensen voor wie er een gedachtenisplaatje geplaatst is in de herinneringsboog en allen die zich willen aansluiten om een overledene te gedenken. De herdenking met muziek en gedichten vindt plaats onder het motto: We herinneren je zoals je was in de bloei van je leven. Aansluitend is er koffie en soep.

Open tuinendag 8 juni 2024

Alle tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.nijmeegseopentuinendag.nl

Bericht mei 2024

menu