‘Nieuwe zwembadlocatie’

Het zit al langer in de pen, er komt een nieuw zwembad voor bad ‘West’ en bad ‘Dukenburg’. Deze zwembaden zijn aan renovatie toe. Het besluit is nu gevallen, er komt één nieuw zwembad die de beide verouderde zwembaden vervangt. De ‘Winkelsteeg’ in de wijk Goffert is aangewezen als het gebied waar dat nieuwe zwembad moet komen. Dit zwembad zal aan alle nieuwe eisen voldoen, energiezuinig en duurzaam in gebruik.

Drie locaties
Binnen de Winkelsteeg zijn er nu drie locaties waar een nieuw zwembad gebouwd kan worden. Vanuit Dukenburg zijn dat volgende plekken. (Om een idee te geven vermelden we de loopafstand tussen het huidige zwembad in Meijhorst en de nieuwe locatie):

Locatie 1. (1.400 meter)

Sportveld aan Vossendijk evenwijdig aan het Maas-Waalkanaal.

Locatie 2. (1.900 meter)

Parkeerterrein aan de Boekweitweg.

Locatie 3. (2.400 meter)

Naast de Jan Massinkhal.

Voor Dukenburgers dus ietsje verder weg!

 

Maar minder ver weg als de eerder gehoorde plannen aan de Energieweg. Locatie 1 zou voor Dukenburgers het meest interessant zijn, zeker als de geplande voetganger-fietsbrug tussen de Hatertsebrug en Dukenburgsebrug er komt.

Plussen en minnen.

Op 21 juni 2022 is er van 17.00 tot 19.30 uur een inloopavond voor geïnteresseerden in Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5, 6534 AD te Nijmegen. Iedereen is van harte welkom, je kunt op elk moment binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens deze avond kun je je laten informeren over de drie locaties en kun je de voor- en nadelen, de plussen en minnen van elke locatie aangeven. Er is ook informatie over procedures en planning.

Ben je niet in de gelegenheid om die avond te komen, dan kun je tot uiterlijk maandag 20 juni 2022 jouw plussen en minnen doorgeven via winkelsteeg@nijmegen.nl.

Bericht juni 2022

menu