‘Nieuwe ontmoetingsplekken in Dukenburg’

Ze noemen het ‘bruisende broedplaatsen’, Woningcorporatie Talis, Lindenberg Cultuurhuis, welzijnsorganisatie Bindkracht10, SLAK Ateliers en het Wijkplatform Aldenhof hebben hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend

Het gaat om drie locaties in Dukenburg. Hier wil men plekken realiseren voor ateliers en ruimte voor ontmoeting, cultuur en activiteiten en zo de leefbaarheid in Dukenburg vergroten. Elke plek krijgt een eigen karakter.

Plannen

De locaties zijn het voormalige ketelhuis nu kantoor van Talis in Aldenhof. Dit wordt een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen. Een plek voor cultuur en een horecagelegenheid.

Vervolgens de Dukenburgse locatie van de Lindenberg in Aldenhof. Hier wil men een binnenplaats creëren die gebruikt kan worden voor activiteiten.

Bij de maisonnettes Meijhorst wil men onderzoeken of een aantal garages verbouwd kan worden tot ateliers. Voorbeeld hiervoor is de 14e straat Lankforst waar kleine bedrijfjes en startende ondernemers een kans krijgen.

Draagkracht

Voor de horeca in het ketelhuis wordt gezocht naar een creatieve ondernemer. Het geheel moet bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in Dukenburg en ontmoeting tussen wijkbewoners bevorderen.

Hopelijk gaan deze grote (soms logge) partijen, inclusief de gemeente Nijmegen ook samenwerken met de huidige initiatieven zoals ‘Samen maken wij Dukenburg’ en het culturele initiatief ‘Podium 1390’ wat binnenkort in de Lindenberg van start gaat. Dukenburgers hebben door de jaren heen steeds weer getoond dat eigen ideën een grotere draagkracht hebben.

Op de foto van links naar rechts, Teddy Vrijmoet (Lindenberg), Mark Steinfelder (Slak), Noël Vergunst (gemeente Nijmegen), Ronald Leushuis (Talis), Mohamed El Hamdaoui (Bindkracht10) en Pierre Sophie (Wijkplatform Aldenhof)

Bericht september 2023

menu