‘Nieuwe ondernemers in Lankforst’

Onder de maisonnettes aan de 14e straat Lankforst zijn de garageboxen omgevormd tot ruimtes waar ondernemers zich kunnen vestigen. Van de twaalf garages zijn er zeven voor ondernemers en twee voor een bewonersontmoetingsruimte omgebouwd.

De eerste was kapper Diaiddin Bedewi. Hij opende kapsalon ‘Diamanten schaar’ op nummer 14-14 in Lankforst. Diaiddin werd geboren in Israël. Al vroeg verloor hij zijn Israëlische moeder en samen met zijn vader kwam hij in Palestina en vandaar in Syrië terecht. Met de burgeroorlog was vluchten de enige uitweg. Zes jaar geleden kwam Diaiddin  in Nederland aan. De handen uit de mouwen steken kan Diaiddin wel, zo werkte hij bij een kapper in winkelcentrum Dukenburg en had een eigen zaak in het Willemskwartier geopend. Helaas was dit midden in de coronatijd waardoor dit project sneuvelde. En nu: als de deur open staat en de kleurrijke kappersrol draait kun je binnenlopen. Een afspraak maken kan via de website: www.kapsalondiamantenschaar.nl  Diaiddin’s kapsalon is zes dagen per week geopend, alleen op zondag niet. De tijden vind je op de website.

Opening

Zaterdag 2 september was de start van kinderkledingwinkel Pomtiedom.

Het was al langer een wens van Nynke Harms om een (kinder)kledingwinkel te beginnen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een ruimte in Lankforst te huren nam ze de stap. Op de eerste zaterdag van september opende ze Pomtiedom, winkel voor tweedehands kinderkleding. We troffen de stralende Nynke aan aan het einde van een drukke openingsdag en in een goed gevulde winkel. Goed gevuld want de inbreng van gebruikte kinderkleding was heel goed geweest.

In de winkel vind je tweedehands kinderkleding, kinderspeelgoed, kinderboeken en kinderschoenen/laarsjes. Spullen brengen kan tijdens de openingstijden. Van de ingebrachte spullen die verkocht worden krijgt de inbrenger 40 % van de opbrengst.

Lankforst 14-10. Open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.00 toto 16.00 uur. www.pomtiedomnijmegen.nl

Leven in Lankforst

De winkeltjes zijn onderdeel van het project ‘Leven in Lankforst’, sociaal en duurzaam van woningcorporatie Woonwaarts. Vier woonblokken met maisonnettes zijn totaal gerenoveerd. Op de plek van het vijfde inmiddels gesloopte maisonnettegebouw is men nieuwbouw aan het realiseren. In de volgende Dukenburger meer hierover.

Bericht september 2023

menu