‘Nieuwbouw in Weezenhof’

Zaterdag 23 oktober kregen bewoners van Weezenhof uitleg over de situatie in en rond het Huis van Weezenhof. Na de presentatie van de nieuwbouwplannen op donderdag 21 oktober door de gemeente Nijmegen en projectontwikkelaar Dornick kon men in een rustiger omgeving en met uitleg de schetsen en plattegronden bekijken. Op het parkeerterrein had men, door op vier plekken ballonnen hoog te houden, de omtrek en hoogte gevisualiseerd. Op deze pagina is de omtrek afgebeeld op een google overzicht (laatste foto).

Over veel van de plannen was er ongeloof, zoals zeker de massaliteit en hoogte. Eerdere, door het bewonersplatform getoonde, plannen van Kees Teeken gingen zeker niet zo hoog. Ook waren de appartementen in het plan van Kees ruimer, iets wat als een must gezien werd. Groot struikelblok zag men ook met parkeren. Gezien het aantal woningen, de supermarkt, fysio en andere faciliteiten, is hier een probleem voorgeprogrammeerd. Verder verbaasden velen zich over de grootte van de supermarkt, is dat wel haalbaar? Een buurtsuper zou men gepaster vinden.

 

 

Het grootste gesprekpunt bleef echter dat er geen ruimte meer is voor het ‘Huis van Weezenhof’, geen ontmoetingsruimte. “Hier slaat Ton Hendriks de plank helemaal mis”, gaf een van de bezoekers aan.

 

In het ‘Huis van Weezenhof’ kon men met een kopje koffie of thee het enquêteformulier invullen over deze plannen. Wat vinden de Weezenhoffers ervan? Belangrijk voor de vervolgstappen die er zeker zullen komen.

 

 

 

 

 

Zo groot wordt het nieuwe woon- winkelcomplex volgens de onlangs voorgestelde plannen.

Lees klik hier hoe oud stedenbouwkundige van de gemeente, Kees Teeken het plan bespreekt. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan klik hier de website van Weezenhof.

Bericht oktober 2021

menu