‘Nationale sportweek’

Ook in Dukenburg wordt het nieuwe sportseizoen afgetrapt met de Nationale Sportweek. Zoveel mogelijk bewoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. Iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau kan meedoen. De sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse erin hebben is het doel van deze week. De gemeente Nijmegen grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten. Dit gaat in samenwerking met de lokale sportaanbieders. Samen iedereen inspireren om (weer) te gaan sporten en bewegen.

Wat is er te doen in Nijmegen en Dukenburg?

Voor iedereen is er wat te doen in de Nationale Sportweek. Naast een programma in Dukenburg, zijn er ook in de rest van Nijmegen verschillende activiteiten waar je als inwoner aan deel kunt nemen.

Urban Sports

Er wordt een spectaculair Urban event georganiseerd in de sporthal Meijhorst. Jongeren kunnen kennismaken met verschillende Urban Sporten zoals 3×3 basketbal, breaking en free runnen. Voor de basisschoolkinderen van groep 3, 4 en 5 wordt er een gave streethockey clinic georganiseerd. Sporthal Meijhorst 11e straat. 20 september van 17.00 tot 19.00 uur.

Walking Hockey

Volwassenen en senioren kunnen daar naast kennismaken met een nieuwe sport in Dukenburg; Walking Hockey. Dit is een laagdrempelige hockeyvariant waarnaast bewegen ook ontmoeten centraal staat.

Wandelen

Nijmegen staat bekend als echte wandelstad. Dukenburg telt meerdere wandelgroepjes die wekelijks een mooie route om en nabij Dukenburg maken. Tijdens de Nationale Sportweek kunnen inwoners met een aantal van deze groepjes kennismaken.

Sportaanbieders in Dukenburg

En natuurlijk kun je als inwoner in deze week ook terecht bij tal van sportaanbieders die Dukenburg rijk is. Ook zij starten in september het sportseizoen weer op.

Kortom; genoeg mogelijkheden om kennis te maken met sporten en bewegen in de Nationale Sportweek.

Een aantal van de activiteiten in de Nationale Sportweek zijn uitgelicht in bovenstaand programma. Voor het totale programma in Nijmegen; www.nijmegen.nl/nationalesportweek

Ben je op zoek naar meer informatie?

Heb je nog vragen over een van bovenstaande activiteiten? Of ben je op zoek naar meer informatie over de Nationale Sportweek? Neem dan contact op en stuur een mailtje naar: dukenburginbeweging@nijmegen.nl

De sportclubs en sportcoaches van de gemeente Nijmegen hopen je graag te zien tijdens de Nationale Sportweek van 2023.

Bericht september 2023

menu