‘Nationale sportweek in Dukenburg’

In Nijmegen worden er van 17 tot en met 25 september diverse activiteiten georganiseerd, dus natuurlijk ook in Dukenburg. Hoe ziet deze Nationale Sportweek er dan uit?

Samen met sportaanbieders, welzijnsorganisaties en andere partners in de wijk slaan wij de handen ineen om sport en bewegen in de schijnwerpers te zetten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Op verschillende tijdstippen staan de buurtsportcoaches klaar om vragen te beantwoorden over sport en bewegen of om samen te kijken naar een geschikte beweegactiviteit.

  Zaterdag 18 september: Skatetijd!

Tijdens ‘Skatetijd’ kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar kennismaken met inlineskaten. Ze kunnen kennismaken met de Nijmeegse Schaatsvereniging, Vereniging IJshockey Nijmegen en Bandy Vereniging Nijmegen. Is dit een leuke activiteit voor jouw zoon of dochter? Kom dan meedoen op zaterdag 18 september van 10.00 tot 13.00 uur op de parkeerplaats van het Nijmeegse Triavium. Inschrijven kan via: www.nijmegen.nl/formulieren/toestemming-en-inschrijving-skatetijd.

Zaterdag 18 september: Inloop Handboogvereniging Staddijk

Handboogvereniging Staddijk organiseert een open inloop voor alle inwoners uit Nijmegen vanaf 12 jaar. Ontdek het handboogschieten via een demonstratie, maar vooral ook door het zelf eens te proberen. Altijd al een keer met een handboog willen schieten? Kom dan zaterdag langs tussen 10.00 en 12.00 uur op Staddijk 31.

Dinsdag 21 september: Test je fit!

Wilt u tips over uw gezondheid? Of wilt u gezonder en/of fitter worden? Kom dan dinsdagmiddag 21 september naar Winkelcentrum Dukenburg in Zwanenveld. Laat uw gezondheid gratis testen en win advies in bij de buurtsportcoach over de mogelijkheden om te sporten en/of bewegen.

Woensdag 22 september: 10@10 Challenge en kraanwaterdag

Tijdens de 10@10 Challenge komen alle kinderen op de basisscholen in Dukenburg om 10.00 uur samen in beweging. Op het digibord in de klas wordt een sportfilmpje met allerlei bekende Nederlandse sporters afgespeeld. Ook is er op deze scholendag aandacht voor water drinken. Lekker én gezond.

Donderdag 23 september: Beweegadviesgesprek

Bent u op zoek naar een geschikte sport- en/of beweegactiviteit? Of heeft u vragen over sport of bewegen? Kom dan donderdag 23 september naar het Wijkcentrum Dukenburg in Meijhorst en stel uw vraag tijdens een beweegadviesgesprek. Buurtsportcoaches staan tussen 10.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 15.00 uur bij de ingang van het wijkcentrum.

Heeft u vragen over een van de bovenstaande activiteiten? Of wilt u graag in gesprek met een van de buurtsportcoaches over bewegen?

Mail dan snel naar dukenburginbeweging@nijmegen.nl

Bericht september 2021

menu