‘Nachtommetje 2022’

Na twee jaar afwezigheid is er in oktober 2022 weer een nachtommetje. In coronatijd was er in Dukenburg wel een ‘dag-ommetje’. Het Nachtommmetje Nijmegen werd in het leven geroepen door de eerste nachtburgemeester Dõro Krol en vindt verder in nog twaalf andere wijken in Nijmegen plaats.

De opvolg(st)ers van Dõro Krol zetten de trend door, zo ook de huidige nachtburgemeester Cees de Beer. Bij een nachtburgemeester horen uiteraard ook nachtwethouders. De leden van de Nacht- B&W lopen zoveel mogelijk mee met de ommetjes die dit jaar gehouden worden op zaterdag 1 oktober. In het tweede coronajaar werd een dag-ommetje georganiseerd. Ondanks de regen werd ook dit een succes, de deelnemers waren enthousiast.

Wijkhelden

Elk jaar worden de vrijwilligers uit de wijken uitgenodigd voor gezamenlijke vergaderingen, waarbij ervaringen en tips worden uitgewisseld, vervolgens worden dan afspraken gemaakt over het jaarlijkse thema.

 In 2022 zijn dat de Wijkhelden. Niet de Dar-kinderen en volwassenen die met een prikker zwerfvuil opruimen, maar mensen uit de wijk die goed bezig zijn met oog voor elkaar, naoberschap noemt men dit in het oosten van ons land. Dit zijn de stille helden die voor anderen (familie, buren, bekenden) klaarstaan, maar niet op de voorgrond treden.

Op zaterdag 1 oktober is iedereen die mee wil doen welkom in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. De deelnemers worden daar van harte welkom geheten alvorens op pad te gaan in Tolhuis en een stukje Staddijk. Onderweg worden enkele uiteenlopende stops gehouden, die natuurlijk ook de verrassing van de avond zijn. De belangstellenden mogen best verrast worden. Aanmelden voor het Ommetje is niet nodig, de deelname is gratis.

Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Tolhuis 44-44.

Zaterdag 1 oktober 2022. Inloop 19.45 uur start 20.00 uur einde 22.00 uur.

Tip, neem een zaklamp mee!

Bericht september 2022

menu