‘Na 37 jaar geen fietsenzaak meer in Malvert’

Sjaak Scheepers stopt. “Na 37 jaar met hart en ziel onze fietsenwinkel te hebben gerund, hebben wij besloten met pensioen te gaan.” Vertelt Sjaak. “Wij willen u graag uitnodigen om op zaterdag 27 augustus afscheid te komen nemen. Dat kan van 9 tot 17 uur in de fietswinkel.”

37 jaar geleden nam Sjaak Scheepers de fietsenzaak over van zijn voorganger. Een klassieke fietsenzaak met een eenvoudig assortiment van degelijke dames-, heren- en kinderfietsen, waarmee je naar het werk kon, een vakantietocht kon maken of zomaar voor de gezelligheid in het groen kon fietsen. Daarnaast was er een bescheiden reparatieafdeling.

Sinds die tijd is het assortiment geweldig uitgebreid. Er kwamen fietsen voor allerlei specialiteiten bij; de sportfiets, toerfiets, mountainbike en stadsfiets. De reparatieafdeling werd uitgebreid. Nu zijn vooral de elektrisch ondersteunde fietsen populair. Meer dan de helft van de fietsen die men tegenwoordig verkoopt zijn elektrisch ondersteunde fietsen. Om al dat fraais beter te presenteren werd de zaak in de loop van de jaren uitgebreid en modern ingericht.

Betrouwbaar

De zaak van Sjaak en zijn echtgenote Sophie, is naast de Jumbo supermarkt de grootste trekpleister van winkelcentrum Malvert. Keuze uit een groot assortiment van fietsen, waarbij men zeker wist – mocht er iets aan de nieuw aangekochte fiets mankeren – dat er een reparatieafdeling op de achterhand was.

  Bovendien kon Sjaak door zijn jarenlange ervaring ook aan mensen met beperkingen goede adviezen geven. Zijn deskundigheid werd dan ook alom zeer gewaardeerd. Daarmee leverde Sjaak een enorme dienst aan Dukenburg. Op dat punt was hij uniek in ons stadsdeel. Ook binnen het winkelcentrum was men blij met de fietswinkel. Sjaak was voorzitter van de winkeliersvereniging. Daarbij was hij eerste aanspreekpunt voor winkelcentrum Malvert. Bovendien heeft hij zich zeer ingezet om dit winkelcentrum te behouden, ondanks de plannen van opheffen door de gemeente. Ook was de winkelpunt voor de Dukenburger.

Vervanging

Inmiddels is Sjaak 67 jaar geworden. Hij voelt dat voor hem en zijn vrouw Sophie de tijd is aangebroken om te stoppen. “Wat gebeurt er met je haast onmisbare fietsenzaak in ons stadsdeel?” vroegen wij hem. “Ik heb geprobeerd een koper voor de zaak te vinden”, antwoordde Sjaak, “maar dat mislukte keer op keer. De corona- en oorlogstijd is een slecht moment in de verkoopmarkt.” Dus is besloten dat de fietsenzaak definitief dichtgaat per 1 september 2022.

Verlies voor Malvert

Voor winkelcentrum Malvert is het een verlies maar ook voor Dukenburg. Gelukkig hebben Sjaak en Sophie wel een Bike-Totaalcollega gevonden die alle lopende zaken als onderhoud, garantie, lopende verzekeringen overneemt: ‘Bike Totaal Thoonen’, Dennenstraat 69, 6543 JP Nijmegen, telefoon (024) 377 00 06, info@thoonenbiketotaal.nl

Voor reparaties die niet onder de garantie vallen kan men ook terecht bij ‘Fietsreparatie Dukenburg’, Zwanenveld 80-30, 6538 TA Nijmegen, telefoon (024) 344 92 87, mail: info@fietsreparatiedukenburg.nl

Bericht augustus 2022

menu