‘Museum De Bastei’

Zomer tip

Aan de Waalkade in Nijmegen vind je de Stratemakerstoren, een voormalig vestingwerk van de stad Nijmegen. In dit Rijksmonument is sinds 1995 museum De Bastei te vinden. Na een grote restauratie werd De Bastei dé schatkamer van Nijmeegse historie en natuur.

Een bezoek aan De Bastei begint onder de grond langs de eeuwenoude fundamenten van de vestingstad Nijmegen. Oergrond, er wordt uitleg gegeven over de stuwwal en het ontstaan van het Nijmeegse landschap. Welke dieren hier duizenden jaren geleden leefden en je komt langs zwerfstenen, een mammoetschedel en een wolharige neushoorn uit de ijstijd.

Geschiedenis

Strijd rond Nijmegen, belegeringen, oorlogen van Romeinen tot WOII, over deze Nijmeegse geschiedenis leer je alles in de Kanonsgang.

In de Schatkamer van de Rivier gaat het om de planten, dieren en het landschap. Inmiddels ben je een verdieping hoger in het museum gekomen. Nog een trap hoger kom je in de ‘Waal zaal’ met bijzondere Waalvondsten en uitleg over het watermanagement. Op de 2e verdieping vind je de ‘Arkelzaal’ voor wisseltentoonstellingen en een bijzonder uitzichtpunt over de Waal vanuit een glazen erker.

Informatie

Museum De Bastei. Lange Baan 4. 6511 XJ Nijmegen. 024-329 70 70 of balie@debastei.nl 

De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De ingang van het museum vind je onder aan de Veerpoorttrappen wanneer je langs de Lindenberg naar de Waal gaat of vanaf de Waalkade links van het Casino.

Parkeren kan in de Lindenberghaven (overkant ingang museum) en parkeergarage Kelfkensbos (op 450 meter).

Waal en Waalbrug gezien vanuit de glazen erker..

Bericht augustus 2023

menu