‘Mooie opkomst nachtommetje’

Uitleg van de ‘Stadsnomaden’

De Dukenburgse ‘Nacht van de Ommetjes’ 2022 was ditmaal in Tolhuis.

 Organisatoren Christa en Helmut werden toch nog verrast door het grote aantal mensen dat op het laatste moment wilde meelopen. Bij de opening in het Creatief Centrum-Zuid kreeg wethouder John Brom (werk, inkomen en armoedebestrijding) uit handen van Christa een muts om aan te geven dat veel mensen in Dukenburg het moeilijk hebben met de hoge energieprijzen. Hierna ging de stoet op pad naar het Happy-stones hotel/bieb waar je een Happy-stones kon ruilen.

De route vervolgde langs een Oekraïens gezin dat al een aantal jaar in Nederland woont. Ze vertelden waarom ze destijds naar Nederland zijn gegaan en nu kleding verzamelen voor mensen in Oekraïne. Na een Oekraïense lekkernij ging de tocht verder.

Stadnomaden

Aan de ander kant van de Streekweg kwam de groep bij de Stadsnomaden Nijmegen.

 

Uitgebreid werd uitgelegd hoe men hier leeft en gaven ze een rondleiding over hun terrein. Met natuurlijk de uitnodiging om een keer deel te nemen aan de activiteiten die zij hier organiseren. De route vervolgde naar woonwagencentrum Teersdijk, tijdens een rondleiding vertelde een bewoner over de geschiedenis van het centrum en het leven in een woonwagen.

Het Tolhuis

De laatste stop was bij het Tolhuis aan de Teersdijk. Hier kreeg de groep uitleg over de geschiedenis van dit Tolhuis op de belangrijke route naar het zuiden. Het ‘nacht-ommetje 2022’ werd afgesloten in het Creatief Centrum-Zuid met een kop koffie en live muziek. 

Bericht oktober 2022

menu