‘Moestuin de Zonnevlecht’

Het eerste oogstfeest is er al geweest. Het afgelopen half jaar zijn de kinderen uit groep zes van de Prins Mauritsschool wekelijks druk geweest in moestuin de Zonnevlecht. Bij de ZZG-woonlocatie de Vlechting in Zwanenveld.

De kinderen uit groep zes beheren deze moestuin. En ze zorgen dat alles gezaaid wordt, het onkruid gewied en op tijd geoogst wordt. Met de hulp van vrijwilligers (Rein en Gerrit-Jan) die ook informatie gaven over het ‘moestuinieren’. Vrijwilligers hielden de tuintjes bij als de kinderen er niet waren. En er kwamen regelmatig bewoners kijken en ook die hadden contact met de kinderen. Er is onder andere sla, bieten, peultjes en aardappelen gezaaid. Wat in de praktijk werd opgedaan kreeg zijn vervolg met de natuurlessen in de klas.

Oogstfeest

Op 6 juli vond het oogstfeest plaats! Hierbij hebben de kinderen ’s morgens gekookt met de ingrediënten uit de tuintjes, zo was er een aardappelsalade en een groentesoep. Die middag gingen een aantal kinderen van groep vijf, de toekomstige ‘moestuinierders’, samen met groep zes richting de Vlechting. De oudere kinderen gaven hier uitleg aan hun opvolgers. En alles werd uit de moestuintjes geoogst, onder het genot van de in de ochtend gemaakte groentesoep met toast en aardappelsalade.

Weetje

De kinderen hebben hun werkzaamheden gedocumenteerd en daar is ook een goede tip ingezet: “Een goede moestuin, begint met goede grond.”

De vrijwilligers en kinderen kijken terug op een geslaagd moestuinjaar.

Bericht augustus 2023

menu