‘Meet & Greet met Sinan Can’

Op zondag 29 oktober van 13.00 tot 14.30 uur kunnen de bezoekers aan Museumpark Orientalis weer in gesprek gaan met Sinan Can. Tijdens een wandeling door het park vertelt hij over zijn werk en ervaringen in het Midden-Oosten.

Journalist en programmamaker Sinan Can heeft de gave om gesloten deuren te openen, om er vervolgens een kritische blik naar binnen te werpen en die te vertalen naar spraakmakende documentaires en publicaties. De afgelopen twee decennia heeft hij ons wegwijs gemaakt in het Midden-Oosten. Met onderwerpen als een zoektocht naar het paradijs, de missie in Afghanistan, moslimterrorisme en vluchtelingenproblematiek houdt hij ieders aandacht moeiteloos uren vast.

Sinan Can heeft onlangs de Leon Weckeprijs gewonnen. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan iemand die een kritisch en/of dwars geluid laat horen in de publieke discussie rondom oorlog, vrede en internationale politiek. Uit het juryrapport: ‘De aandacht van de jury is met name getrokken door de documentaires en reportages waarin Sinan Can met nuance, diepgang en oprechte interesse in mensen kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van conflicten, terrorisme en onderlinge (internationale) verhoudingen. Deze plaatst hij tegenover de aanwezige zwart-witbeelden van goed en kwaad. Daarmee laat hij als geen ander zien dat er twee kanten zijn aan elk verhaal, elk conflict.’

Op zondag 29 oktober kan iedere bezoeker Sinan Can zelf van alles vragen over zijn reizen en zijn werk. Hij vertelt ook verhalen uit het Nabije Oosten, over mooie, ontroerende of grappige momenten die hij daar meemaakte, maar die niet in zijn documentaire zitten. Een unieke mogelijkheid om met hem van gedachten te wisselen.

Informatie

Voor deelname aan de wandeling wordt de entreeprijs van het museumpark gevraagd, toegang met Museumkaart is gratis. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Het is aan te raden om je om 10.45 uur te melden bij de kassa.

Informatie over deze Meet & Greet met Sinan Can: www.museumparkorientalis.nl/sinan-can
De complete herfstagenda van MuseumPark Orientalis: www.museumparkorientalis.nl/programma
Museumpark Orientalis is deze herfst tot en met 29 oktober iedere dag van de week geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Naast entree voor het museum (gratis voor Museumkaart-houders) gelden voor de wandeling geen extra kosten.

Bericht oktober 2023

menu