‘Meepraten over nieuwbouw Zwanenpark’

Plannen om er te bouwen bestaan al jaren, alleen kwam er niks van terecht. Maar binnenkort is het zover. Dan is de eerste informatiebijeenkomst over Zwanenpark, de nieuwe buurt tussen spoorlijn en Zwanenveld 43e straat.

Projectleider van de gemeente Paul Matthieu vertelde oktober vorig jaar in de Dukenburger: “Er komen 300 tot 350 appartementen met verschillende hoogtes. Het zijn vooral woningen in het duurdere segment: middelduur en vrije sector, zowel huur als koop. Een klein deel wordt sociale woningbouw. Dat is bedoeld voor oudere alleenstaanden die nu in huizen van woningcorporaties wonen. Er zal in verschillende hoogtes worden gebouwd. Om geluid op te vangen van spoorbaan en weg worden de appartementen naast het spoor vrij hoog. Aan de kanaalzijde zal het hoogste gebouw verschijnen om zo kenbaar te maken dat men hier Dukenburg nadert. In het middengebied is de maximumhoogte vier lagen. Parkeren is verdiept, dus niet op straat.”

Breder aanbod

Kaj Bouman en Theo Dohle van de De Wijde Blik Communicatie verzorgen vanaf nu de contacten met de bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Ze melden: “Dit gebied wordt door Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en Slokker Vastgoed, de eigenaren van de locatie, ontwikkeld tot een veelzijdige woonbuurt in een stadsparkachtige setting. Deze plek krijgt de naam Zwanenpark. We hebben op dit moment met betrekking tot de plannen geen nieuws. Wel zullen er aanpassingen zijn in het aantal woningen en het segment van de woningen. Het wordt een breder aanbod, dus er komen ook goedkopere woningen.” Ook wordt gekeken naar een relatie met het Maas- Waalkanaal, zodat de nieuwbouw niet met de rug naar het water komt te staan.

Ook voor huidige bewoners

  Het wordt geen buurt waar steen en beton overheerst. Matthieu vertelde vorig jaar: “Er blijft veel openbaar groen. Er komt een parkje bij het lage gedeelte. Daar zal de ontmoeting worden gestimuleerd voor de hele buurt. We zijn aan het verkennen om bij het parkje op de begane grond van een van de gebouwen een maatschappelijke functie te realiseren, bijvoorbeeld kinderopvang of een buurthuiskamer. We gaan hierover in gesprek met de wijk.”

De eigenaar wil de omwonenden graag betrekken bij de uitwerking. “Deze ontwikkeling is niet alleen bedoeld voor de toekomstige bewoners”, laten Bouman en Dohle weten. “Ook buren en andere bezoekers kunnen gebruik maken van Zwanenpark. Er komt een openbare startbijeenkomst voor alle omwonenden en ondernemers in de buurt. De gemeente zal hier ook aanwezig zijn. Als de coronamaatregelen het op dat moment toelaten, nodigen wij u graag uit op een nader te bepalen locatie in de buurt. Tijdens deze bijeenkomst stellen Ten Brinke Vastgoedontwikkeling, Slokker Vastgoed en wij ons aan u voor, vertellen wij over de ontwikkelingen en het proces en hoort u hoe u betrokken wordt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.”

De digitale informatieavond is op dinslag 7 december. Om 19.30 uur. Opgeven om mee te doen kan via info@zwanenpark.nl

Meer informatie op www.zwanenpark.nl 

Bericht augustus 2021

menu