‘Maatregelen coronavirus door de DAR’

Afval ophalen gaat door en milieustraten blijven nog open

Dar blijft het afval aan huis gewoon ophalen. Dit geldt niet voor grof afval aan huis. Daarnaast blijven de milieustraten vooralsnog open. Om de verspreiding van gezondheidsrisico’s tegen te gaan, neemt Dar preventieve maatregelen en laat ze maar een beperkt aantal bezoekers op de milieustraat toe. Dit zorgt voor lange wachttijden. Het openhouden van de milieustraten doet Dar zolang dit volgens de overheid kan. Dar vraagt inwoners om bij voorkeur niet te komen en als het echt niet anders kan, om wat geduld in de wachtrij te hebben. Bedankt voor ieders begrip en medewerking.

Afval ophalen gaat door behalve voor grof afval

Het ophalen van afval aan huis gaat door. Dit geldt voor gft-afval, plastic+, oud papier en restafval. Voorlopig haalt Dar geen grof afval aan huis op.

Geen gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier
Bij het ophalen van oud papier zien vrijwilligers en Dar-medewerkers dat er gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier zitten. Papieren zakdoekjes zijn restafval en horen dus absoluut niet bij oud papier. En in de huidige situatie vanwege het coronavirus al helemaal niet omdat de zakdoekjes uit de bakken waaien. Ook kan het bij de op-, overslag en sortering van afval tot verspreiding van het virus leiden. Dar roept inwoners daarom op gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval te doen. Zo wordt verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en kan het papier hergebruikt worden.

Milieustraten: houd afstand
Door de preventieve maatregelen ontstaan er lange wachtrijen voor de milieustraat. Dit zorgt voor lange wachttijden. Dar vraagt inwoners www.dar.nl/coronavirus in de gaten te houden en bij voorkeur niet naar de milieustraat te komen. Stel het zo mogelijk uit. Volg de landelijke richtlijnen. Bij de ingang van de milieustraten stuurt Dar ook op het aantal mensen dat op de milieustraat mag zijn. Dit doet Dar voor de gezondheid van de bezoekers en eigen medewerkers. Dar vraagt de instructies van de Dar-medewerkers op te volgen en op de milieustraat afstand te houden voor henzelf en voor Dar-medewerkers. Maximaal 2 personen per auto mogen op de milieustraat uit de auto komen. Blijf bij verkoudheid thuis. Kinderen moeten zoals gebruikelijk in de auto blijven. Vermijd tot slot handen geven en raak zo min mogelijk het gezicht aan. Hoesten en niezen in de elleboog is ook hier belangrijk.

Dar volgt de richtlijnen van het RIVM. Houd voor actueel nieuws en updates de website van het RIVM in de gaten of volg www.dar.nl/coronavirus en social media van Dar.

Vragen en informatie
Voor meer informatie kijken inwoners op www.dar.nl/coronavirus. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-371 6000 of info@dar.nl.

menu