‘Maaien geologenstrook’

Omwonenden van de Geologenstrook in Zwanenveld klagen regelmatig bij de gemeente over het zware materiaal met de grote wielen dat ingezet wordt bij het onderhoud van dit park. Op een maandag in januari was het weer zover.

Langs de oever van de noordelijke vijver in de Geologenstrook waren de berken weggehaald. Diepe en brede sporen in de grond lieten de route zien waarlangs de zware machines waren gereden. De grond was nog kletsnat van de vele regen die hier wekenlang is gevallen. Het zal een lange tijd duren voordat de bodem zich hersteld heeft. De bodem blijft dan lang beschadigd door de brede bandensporen.

Op rupsbanden

Vanaf de 10e straat Zwanenveld werd met een maaier op rupsbanden gewerkt. De bestuurder vertelde dat hij volgens de ‘Maaikaart Oevervegetatie’ in opdracht van de gemeente bij de oevers van vijvers het opschot moest verwijderen. Deze kaart was niet op internet te vinden. Omwonenden vragen zich af of het uit de grond trekken van berken onder het verwijderen van opschot valt.

Melden bij de Meld&Herstellijn

Bewoners hebben een en ander gemeld via de Meld&Herstellijn-app. Ze zijn teruggebeld door de Dar, die hier deze werkzaamheden uitvoert. Ze gingen contact opnemen met het betreffende bedrijf. Bewoners hebben verder niets gehoord.

Meldingsnummer

Wanneer je niet tevreden bent met het antwoord na een melding of verdere uitleg wilt kan je dat doen onder vermelding van het meldingsnummer.

Bericht februari 2024

menu