‘Lintjes in Dukenburg’

Werd het afgelopen jaar nog afgedaan met een telefoontje vanuit het stadhuis en de uitreiking op een later tijdstip, dit jaar kwam burgemeester Bruls wel naar Dukenburg voor de jaarlijkse lintjes in april. Een klein gezelschap was uitgenodigd in de Ontmoetingskerk waar de uitverkoren Dukenburgers Hans Veltmeijer en Lolle Wijnia door de burgemeester koninklijk werden onderscheiden. Ze werden ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Na de korte plechtigheid was er een kort samenzijn in de tuin van de kerk. Daarnaast was er nog een derde Dukenburger, René van den Broek. Hij werd thuis onderscheiden.

>>  De heer Veltmeijer is ruim 15 jaar actief in het vrijwilligerswerk. Bij het Bewonersplatform Tolhuis, de stichting De Zevensprong en hij heeft zich actief ingezet om zwembad Dukenburg te behouden. Hij was voorzitter van de stichting Dit is Dukenburg en heeft met het 50-jarig bestaan van Dukenburg de werkgroep Canon van Dukenburg opgericht. Bij ‘bouwdorp Duuk’ en ‘Duuk en Dinner’ is hij penningmeester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< De heer Wijnia is jarenlang vrijwilliger bij de Ontmoetingskerk Nijmegen. Sinds 50 jaar is hij organist. Hij zette zich in voor veel technische ontwikkelingen en is betrokken bij het Cantatekoor Dukenburg. Verder is hij actief in een werkgroep voor de opvang van vluchtelingen in Dukenburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Er was nog een derde ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’: René van den Broek, hij was dertig jaar voorzitter van de Tennis en Padelvereniging Smash. Hij besteedt veel tijd aan toernooien, vergaderingen en jeugdbegeleiding. Ook zorgt hij voor zaken als de kassa, archief, het ‘afhangbord’, de club-app, interne regelgeving. Ook bezoekt hij zieke verenigingsleden.

Bericht april 2021

menu