‘Lintje voor Qader’

Het was al rond koningsdag bekend geworden dat Qader Shafiq benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Op vrijdag 3 juli 2020 kwam burgemeester Bruls bij Qader thuis persoonlijk de onderscheiding overhandigen.

Qader is ook Nijmegenaar van het jaar. Dukenburgers kennen hem onder andere als columnist van dit blad. En als bestuurslid en secretaris is hij verbonden aan de Stichting De Dukenburger.

Het bijbehorende rapport meldt: ‘De heer Shafiq is nadat hij als vluchteling uit Afghanistan kwam actief geworden bij bureau Vluchtelingenwerk en vandaar bij het provinciale bureau Stichting Osmose dat actief is op het gebied van multiculturele samenleving.

 

De heer Shafiq is actief als freelance medewerker bij de Driestroom waar hij het project Driestroom Verkleurt mede realiseerde. Als directeur van bureau Wijland zet hij zich in voor een inclusieve samenleving. Vele projecten zijn inmiddels gerealiseerd: het Nijmeegs Diversiteitscafé en Nijmegen Shelter City. Hij verzorgt regelmatig lezingen, geeft op verzoek adviezen onder andere aan het ministerie Buitenlandse Zaken. Bij museum De Bastei is hij actief met de leergang Kleurrijk Groen voor mensen met een migratieachtergrond. De heer Shafiq schrijft naast boeken regelmatig artikelen in diverse wijkbladen en verzorgde interviews bij het fotoboek Dukenburg dichterbij.’

Foto: privé collectie

Meer Qader: klik hier voor Qader Shafiq lid in de orde van Oranje Nassau

Bericht juli 2020

menu