‘Lindenberg Aldenhof voortaan zonder Theo Huisinga’

 Vanaf 1996, toen de dependance van de Lindenberg in Aldenhof opende, was Theo Huisinga het gezicht van dit cultureel centrum. Maar vanaf september 2022 is Theo met pensioen!

 

Herinneringen

Theo haalt nog even herinneringen op aan alles wat hij heeft meegemaakt in de Lindenberg Aldenhof. Zo ging het er rond de jaarwisselingen soms heftig aan toe rond het pand. Zelfs voelde hij zich een enkele keer genoodzaakt om samen met zijn vrouw en dochter Oud en Nieuw niet thuis door te brengen maar in de Lindenberg Aldenhof.

Theo laat met veel enthousiasme enkele attenties zien die hij in ontvangst mocht nemen. Als gevoelsmens schiet hij af en toe vol als hij weer aan die mooie dag terugdenkt. Zo werd er een mooi afscheidslied gezongen op de melodie van ‘weer trekken wij ten strijde’, het clublied van NEC waarvan hij fanatiek supporter is. Een fotoboek kreeg hij eveneens, en verschillende tekeningen van kinderen.

Interview

 

 Voor de Dukenburger van april 2016 werd Theo, de ‘regelneef’ van het cultureel hart van Dukenburg, al eens geïnterviewd. Toen was hij vijfendertig jaar in dienst van de Lindenberg. Toen een centrum voor beeldende vorming en muziek, de laatste jaren kwamen er nieuwe activiteiten bij. Zoals het jongerenwerk in Dukenburg en de Urban Dance Academy. Mede dankzij de inzet van Theo kwam in 2016 het bouwdorp Duuk terug naar Aldenhof. Er worden nu ook vergaderingen van het wijkplatform gehouden. En het actiecomité dat succesvol streed voor de terugkeer van een goede busverbinding naar het centrum kon er eveneens terecht. Voor groepen Syrische- en Somalische kinderen kwamen er activiteiten en bijscholing.

Nieuwe sokken

Zal Theo zich gaan vermaken thuis? Dat gaat best lukken, denkt hij zelf. Na zijn afscheid begin september ging hij met zijn vrouw op vakantie. Ook de tweede wereldoorlog met verhalen over zijn opa die in de Tweede Wereldoorlog is overleden trekt zijn interesse. Tien jaar geleden heeft hij een oude jeep gekocht uit die tijd die hij helemaal aan het opknappen is. En op de Goffertweide vrijmarkt zijn tweede wereldoorlog spullen gekocht. Theo ziet zich verder wel actief in Dukenburgs vrijwilligerswerk terugkomen.

Op de foto draagt Theo toepasselijke sokken die gemaakt zijn door de dochters Anouk en Suzan.

Bericht november 2022

menu