‘Kwiek-beweegroute Weezenhof geopend’

Woensdag 22 september is de Kwiekbeweegroute in Weezenhof geopend.

Weezenhofbewoners en Fy-fit Fysiotherapie in Weezenhof hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een beweegroute door de wijk te maken. De route is voor iedereen toegankelijk en zichtbaar en kan op elk gewenst tijdstip door mensen individueel dan wel in zelfgevormde groepjes gelopen worden. Dukenburgers die een ommetje door Weezenhof maakten viel het al op dat er in de omgeving van het (restant) winkelcentrum, tegels met aanwijzingen in het de trottoirs zijn aangebracht. Om de zoveel voetstappen ligt er een tegeltje met daarop simpel afgebeeld welke oefening je kunt doen. In de heerlijke buitenlucht, gebruik makend van bestaand straatmeubilair. De oefeningen zijn gebaseerd op de dagelijkse activiteiten van oud en jong ook, hoor. Lopen, traplopen, balanceren, reiken, stappen, benen strekken … alles staat duidelijk op de pictogrammen.

Uitleg bij de Prins Clausschool:

 Bij de Prins Clausschool is een uitleg aangebracht van de Kwiek beweegroute een samenwerking van bewoners met de fysio en de gemeente.

Het uitlegbord staat bij de laatste locatie!

Er zijn meer beweegroutes waar veel kwieke senioren wonen. Galgenveld, park Malderborgh, Professorenbuurt en Zellersacker, ook deze Nijmeegse wijken kennen intussen een Kwiek-beweegroute. De route in Weezenhof bestaat uit 15 ‘etappes’.

Tegel 1 met bewegingsvoorbeeld en daarboven de route pijltjes op de stoeptegels.

Bericht september 2021

 

menu