‘Kwiek beweegroute Meijhorst’

In beweging blijven, een wandelingetje maken, fietsen, kortom niet stilzitten. Iedereen is het erover eens dat het goed is voor ons allemaal. In Meijhorst is nu een nieuwe ‘Kwiek’ beweegroute aangelegd.

Er zijn vijftien momenten met oefeningen. Rekken, strekken, zitten en opstaan, met armen en benen draaien, zijwaarts lopen, enzovoorts. Perfect voor de mensen die … eh … wat verder op leeftijd zijn.

Stoeptegels

Je kunt de route beginnen bij het wijkcentrum waar een route/informatiebord staat, maar je kunt natuurlijk overal aanhaken. Je volgt hem via stoeptegels met symbolen.

Vanaf het overzichtsbord bij het wijkcentrum Dukenburg als startpunt genomen gaat de route langs de Ontmoetingskerk rond seniorencomplex ‘De Meiberg’ over het Snouckaert van Schauburgpad en de 10e straat naar het gezondheidscentrum ‘De Schakel’. (Waarbij het toch verstandiger zou zijn de met verkeerslichten gereguleerde oversteek te nemen!)

Vanhier gaat het over de parkeerplaats van en rond wooncentrum ‘De Horizon’ naar de 11e straat Meijhorst die overgestoken moet worden. (Gebruik de oversteek met vluchtheuvel!)

De route gaat dan ‘Wijkpark Meijhorst’ in langs de lage seniorenwoningen naar de 54e straat Meijhorst en volgt daarna het pad door de wijkprak om langs de hoogbouw ‘Boetbergen’ weer terug te gaan naar het winkel/wijkcentrum Meijhorst. Hier gaat men langs de Lidl supermarkt (pas op verkeer wat er niet mag rijden!) weer naar het startpunt bij het wijkcentrum.

De route heeft op deze manier de mogelijkheid tweemaal een uitstapje te doen. Zo kun je naar Vincentius aan de 14e straat Meijhorst en naar de ontmoetingstuin naast de Ontmoetingskerk.

De opening was op donderdag 11 mei met een feestelijk tintje!

Bericht maart 2023

menu