‘Kunst Kelfkensbos naar Dukenburg?’

Het lange lichtblauwe kunstwerk moet weg van het Kelfkensbos. Is het iets voor Dukenburg? Steeds meer mensen uit Dukenburg vinden van wel. De Nijmeegse kunstcommissie buigt zich nu over dit idee. De sculptuur, het ‘kunstwerk’, is ontworpen door de Belgische kunstenaar Narcisse Tordoir. In 1999 is het geplaatst. Het is een van de bekendste kunstwerken van de stad. 36 meter lang en ‘blauw’.

De gemeente Nijmegen gaat de omgeving van het kunstwerk, Kelfkensbos herinrichten de verbinding tussen de binnenstad en het Valkhofkwartier moet zo verbeteren. Wegen worden aangepast waardoor de voetgangers meer ruimte krijgen.

Er is dan geen plek meer voor het kunstwerk van Tordoir. Dus zoekt de gemeente een andere plaats in de stad. Wijkmanager Manon Karssen tipte de redactie van de Dukenburger. De reacties stroomden binnen en er werden al meteen plekken genoemd.

Maar die 36 meter is heel wat, daar kwam een van de redacteurs achter zodat meteen heel veel plekken al afvielen.

TV Dukenburg

 

Met de fiets door Dukenburg kwam er zelfs een filmploeg meekijken. Klik hier voor TV Dukenburg

In de opname is te zien hoe we drie plekken met ‘ruimte’ bezochten. Goed zicht voor iedereen het hele jaar. Niet het Dukenburgse verstoren en ook de natuur in ere houden. Staddijk liefhebbers kunnen gerust zijn, daar zal het niet komen! Heel wat eisen waardoor ook nog veel meer plekken af zullen vallen.

Welkom

Welkom is het kunstwerk wel, zo blijkt uit vele gesprekjes op de fietstour en anders. Waarom ook niet…

U kunt uw reactie mailen naar info@dedukenburger.nl In het volgende nummer komen we hierop terug.

Bericht december 2020

menu