‘Kletskoppen’

Scholen in Dukenburg vieren taal en meertaligheid. De komende maanden reist het team van Kletskoppen, het jaarlijkse taalfestival in bibliotheek Mariënburg, langs zeven verschillende basisscholen in stadsdeel Dukenburg. Tijdens Kletskoppen Dukenburg kunnen alle kinderen taalspelletjes komen spelen, leren over taal en taalheld worden. De tour wordt afgesloten met een grote finale.

Kletskoppen Festival

In februari vierde het Kletskoppen Festival zijn vijfde verjaardag in bibliotheek Mariënburg. Tijdens dit festival vieren onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut taal en meertaligheid. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders leren op een speelse manier hoe taal werkt. Naast allerlei taalspelletjes en -experimenten, zijn er verschillende voorstellingen en workshops over taal. Dit voorjaar gaat het festival on tour en komt Kletskoppen op zeven verschillende basisscholen in Dukenburg.

Kletskoppen Dukenburg

De activiteiten vinden plaats op woensdagmiddagen van 15.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis en alle kinderen uit Dukenburg zijn overal welkom.

De volgende scholen worden bezocht:

24 april – Brede School De Aldenhove. Aldenhof 60-01.

15 mei – Brede School Prins Maurits. Zwanenveld 25-24.

22 mei – Nutsschool Lankforst. Lankforst 23-48.

12 juni – Brede School De Meiboom. Meijhorst 29-58.

19 juni – Montessorischool Dukenburg. Malvert 73-73.

Kletskoppen wordt afgesloten met een groot eindevenement op 26 juni, op een nog nader te bepalen locatie in Dukenburg.

Bericht april 2024

menu