‘Kerstlunch Hart voor Dukenburgers’

In een serie besteedt de Dukenburger aandacht aan activiteiten die bewoners met elkaar verbinden. Bij het vieren van 50 jaar Dukenburg is Oog voor elkaar ontstaan. Dat netwerk brengt door middel van concrete activiteiten bewoners bij elkaar en verbindt hen met allerlei initiatieven en instanties in Dukenburg. Op zondag 27 december verzorgde de projectgroep ‘Elkaar ontmoeten’ van de Stichting Hart voor Dukenburgers een kerstlunch. Door corona thuisbezorgd op veertig adressen in Dukenburg door zes teams. ‘Voor hen die dat goed kunnen gebruiken’.

 De dagen voor kerst werden door de vrijwilligers van de projectgroep gebruikt om de lunchpakketten te vullen die, 27 december op veertig adressen bezorgd gingen worden in Dukenburg. Een Kerstlunch tot stand gekomen in samenwerking met de Vincentiusvereniging en Hart voor Dukenburgers. Vlak voordat men zondag op pad ging kwamen de versproducten er nog bij.

  “Deze maand is anders dan in andere jaren. Kon je anders best wel uitzien naar wat gezelligheid, nu viel dat allemaal weg.” Is te lezen op de kaart in het pakket. De tekst sluit af met: “Hopelijk kunnen we volgend jaar weer met elkaar aan tafel.”

 

 Een van de Dukenburgers waar het pakket werd afgeleverd was Wiepy. Jarenlang super actief met ‘haar rolstoeldansers’ en de ‘voorleeshond’ viel voor haar in 2020 de stilte nog zwaarder door persoonlijk verlies. Ze showde de inhoud van het pakket op facebook.

Bericht december 2020

menu