‘Kerstlichtjestocht 2023’

Op zaterdagavond 23 december vindt de Kerstlichtjestocht plaats. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen bezoekers starten met een wandeling door het sfeervol verlichte Augustijnenbos. Op de route wordt door vrijwilligers het kerstverhaal verteld en uitgebeeld. Dit jaar loop je als bezoeker echt mee in het verhaal als figurant, omdat u met een tijdmachine een reis terug in de tijd maakt naar het begin van onze jaartelling. Daar maak je zelf de tocht naar Bethlehem, naar het kindje Jezus.

De Kerstlichtjestocht 2023 wordt op zaterdag 23 december 2023 georganiseerd om buurtbewoners en andere Nijmegenaren een sfeervolle wandeling te bieden waarbij het kerstverhaal op een beeldende manier wordt verteld. Vrijwilligers zijn verkleed als Romeinse soldaten, Jozef en Maria met het kindje Jezus, of herders en ook de dierfiguranten ontbreken natuurlijk niet. De route is verlicht door honderden lichtjes en vuurkorven, waardoor de wandeling een uniek karakter krijgt. Na afloop is er voor iedereen de gelegenheid om op het in kerstsfeer aangeklede plein voor de Boskapel een glaasje glühwein, warme chocolademelk, koffie of thee te drinken. Op het plein en langs de route wordt de avond omlijst met kerstliederen en muziek. Weer of geen weer, de kerstlichtjestocht gaat door. Deelname is gratis voor iedereen en een belevenis voor jong en oud. Attentie: vanwege de verwachte drukte adviseren we om lopend of met de fiets te komen.

Kerstlichtjestocht, zaterdag 23 december 2023. Tussen 17.00 en 19.00 uur, elke vijf minuten start een groep op het plein bij de Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen. Toegang: gratis.

De NCGK Nijmegen (Christelijk Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) organiseert deze Kerstlichtjestocht in het Augustijnenbos.

Bericht december 2023

menu