Joska 2023-5

‘Kijkplezier’

Een jongetje ontdekte tussen de net ingeleverde goederen voor de Klaasmarkt een grote verrekijker. Het was zo’n zware degelijke kijker die mensen liever inruilen voor een lichter en handzamer exemplaar. Maar het jongetje hing hem om en keek erdoor.

De wereld zag er opeens heel anders uit. Hij vergrootte uit wat dichtbij was, waardoor de mier een monster leek. En in de verte zag hij opeens de oma die in haar flat naar buiten zat te kijken. De jongen was verkocht, de verrekijker werd voor hem gekocht. Enthousiast bekeek hij de wereld als nieuw.

Veel mensen gaan daarvoor op reis. Ze willen andere werelden ontdekken, ‘er even uit’. Ze komen terug met foto’s van wat ze gezien hebben. En met reisverhalen over een bijzondere ontmoeting onderweg. Wie niet op reis kan, kan echter ook dichtbij huis veel kijkplezier beleven. Je hoeft hiervoor enkel je dagelijkse leefwereld eens anders te bekijken. De Berendonck als Beach. Op de fiets het paadje inslaan dat je nog niet kent. Al lopend of zittend op een bankje een tijdje aandachtig en in alle rust om je heen kijken, je weet niet wat je ziet!

(Ja, helaas ook het zwerfafval tussen de klaprozen.)

Mensen ontmoeten met bijzondere verhalen kan ook overal. In ons stadsdeel leven bovendien zoveel mensen uit verschillende culturen dat je vaak in je eigen straat al op wereldreis kunt gaan. Toch is de stap om elkaar op de koffie te vragen groot. Daarom hierbij een uitnodiging aan wie thuis is deze zomer. Kom naar de Ontmoetingstuin. Daar kun je iedere woensdagmiddag een geheel verzorgde wereldreis maken: koffie/thee en wat lekkers proeven en mensen ontmoeten uit alle windstreken.

Joska van der Meer

Pastor Ontmoetingskerk

 

menu