Joska 2021-2

‘Stappen’

In de sneeuw kun je mooi zien waar veel mensen zijn geweest. Waar mensen gaan wordt het een pad. De witte vlakken worden platgelopen en daardoor soms spiegelglad. Nu de sneeuw weer gesmolten is, zie je niet meer hoeveel mensen je voorgingen. De straten zijn weer breder dan de smalle sneeuwpaadjes. Jammer, want op zo’n smal paadje elkaar onhandig passeren levert meestal minstens een groet en een glimlach op. Nu groeten we weer op afstand. Tijd om een andere weg in te slaan!

Deze tijd voor Pasen is in de christelijke traditie een tijd van vasten en bezinning. In de bijzondere omstandigheden van dit jaar waarin we ons als het hele jaar al veel ontzeggen, zoeken we het ook in meer aandacht voor wat hoop, energie en vertrouwen geeft. Dat is voor iedereen anders. Maar we hebben deze maanden ontdekt wat we allemaal missen: contact. Daarom hoop ik dat u ook mee gaat stappen:

Straatpraatje

Telefoontje

Appje

Postkaartje

Meer tijd nemen voor contact in de vormen die nog wel kunnen. De weg naar telefoneren, appen, de buurtapp, kaartjes en attenties per post hebben we wel gevonden. Maar het zou mooi zijn als naast bestelbusjes ook straatpraatjes het straatbeeld zouden vullen. Een straatpraatje is simpelweg stoppen om te vragen hoe het met iemand gaat en daarna de tijd nemen om te luisteren naar het antwoord. Daarmee maken we samen een begaanbaar pad om deze bijzondere tijd door te komen. We lachen elkaar opnieuw toe en dan smelt ons contactloos bestaan als sneeuw voor de zon!

Pastor Joska van der Meer

menu