Joska 2020-2

‘Hemelwater’

Het kwam met bakken naar beneden en de storm joeg het tegen de ruiten: hemelwater. In alle onstuimigheid voelde je vooral de verwoestende kracht van water. Maar haal je je de droge zomer van 2019 voor de geest, dan weet je weer hoe belangrijk water voor ons is. Zie vanaf mei de kunstexpositie Water, bron van leven. Voor kunstenaars blijkt water een bron van inspiratie.
Zou dat ook gelden voor de mensen die bij de gemeente zorgen dat we geen overlast krijgen van al dat hemelwater? Er is in ieder geval één enthousiaste verteller over watermanagement in Dukenburg gevonden: Antal Zuurman. Hij weet alles van onze kanalen en ondergrondse stromen die het hemelwater in goede banen moeten leiden. Zijn we klimaatproof in Dukenburg?
Maar waarom zou je je bezig houden met water? Gewoon omdat het mensen met elkaar verbindt.
Als ik mijn paraplu met blauwe lucht en witte wolken van dromen over Dukenburg opsteek, krijg ik altijd grappige reacties. Samen nat geregend wachten op de bus schept een band. Foeteren op dat natte weer ook. Maar nog leuker is het als het weer opklaart en we de zon nadoen door met een stralende lach te zeggen: “Lekker weertje vandaag, hé!”

Pastor Joska van der Meer

Deze column is alleen digitaal verspreid

menu