‘Je kunt er eindelijk overheen…’

Sinds deze week in de geprinte brug in het zuidelijk deel van de Geologenstrook in Zwanenveld vrijgegeven voor publiek. Alle apparatuur, bouwhekken, containers en grondwaterpompen zijn weg. Meer dan twee jaar heeft het geduurd, lange tijd lag het project stil. Maar nu kon de fotograaf tegen achten over de brug fietsen.

Voor vrijwel iedereen die je nu op de brug spreekt is er een overvloed aan gesprekstof. “Wat zou hier een ‘tweede’ Beverbrug goed staan” hoor je, en “die had er ook veel vlugger gestaan.” En natuurlijk wordt er volop over de kosten gedebatteerd.

“Komt er nog een opening?” Een andere passant weet het wel, “Bruls komt ‘m wel openen, met zo’n dikke ketting om. Echt als burgemeester.”

Aan de best lompe leuning staan twee mannen in de avondzon, het hondje wat ze uitlaten zit verveeld te wachten midden op de brug. “Kijk meneer” wijzend op de hoge leuning, “precies barhoogte.” Voor de fotograaf tijd om thuis de koffie op te zoeken. Dukenburg heeft er een attractie bij. Maar niet doorvertellen hoor, anders wordt het veel te druk.

(PS, iets klopt er niet in bovenstaande tekst. Maar dat ligt aan de krant)

Meer foto’s op facebook/Meijhorst

Bericht juli 2021

menu