‘Jaar uitjes’

Op onze (vernieuwde) website  – dukenburger.nl – worden uitstapjes in de omgeving regelmatig geplaatst. Zeker in vakantietijd. De ene lezer blijft graag dichtbij huis, een ander draait zijn hand niet (en zijn portemonnee wél) om voor een uitje. Aan deze beide manieren besteden we op papier ook graag aandacht. Openingstijden en entreeprijzen zijn op meerdere plekken te vinden.

Voor nu een greep uit het aanbod:

*Het Belmonte Arboretum in Wageningen is het hele jaar geopend van zonsopkomst tot -ondergang. Iedereen kan genieten van de variatie aan bomen en struiken én van het prachtige vergezicht vanaf de Wageningse Berg.

Bedenk als Dukenburger dat het laaggelegen rivieroevergebied (de Blauwe Kamer) ooit hoorde bij Huize Duckenburg!

*Irrland: vlak over de grens bij Venray vindt men dit enorme attractiepark. Vooral geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Spreek je de naam Duits uit, dan lijkt het of je een enorme reis gaat ondernemen naar Ierland. Met het vliegtuig zelfs. Het pretpark is ook geopend op feestdagen.

*Zie-ZOO is een middelgroot dierenpark naast vliegbasis Volkel. Er hebben talloze dieren een tehuis; er is de laatste jaren flink uitgebreid. Zie-ZOO is het enige dierenpark in Nederland met sneeuwgeiten.

*Klooster Graefenthal/Goch hanteert een jaaragenda voor bezoekers. Voor de komende tijd staan op de rol: 24/09 Koorevenement, 31/10 Halloween dansfeest, 7 – 10/12 Kerstmarkt, 15/12 Adventsconcert, Oud- en Nieuwfeest op 31/12.

*Heel dichtbij huis zijn er uiteraard de wijkspeeltuintjes en de Speeldijk, het skatepleintje bij de Hofpoort, het 3×3 basketbalveldje Zwanenveld en de Berendonck! Hou ook het aanbod in wijkcentrum Dukenburg, de Ontmoetingskerk en De Lindenberg Aldenhof in de gaten. Er is meer te doen dan menigeen denkt …

Bericht september 2023

menu