‘In de Bastei op avontuur in de meivakantie 2024’

Vier jouw meivakantie in museum De Bastei. Doe een speurtocht door het museum of ontdek een van de andere vakantieactiviteiten. Maak je museumbezoek compleet met een drankje op het mooiste terras van Nijmegen en kijk uit over de Waalkade en de rivier.

Ludieke Letterkunst: 1, 3, 9 en 10 mei

Kruip in de rol van een middeleeuwse schrijver en ga aan de slag met het versieren van een letter. Monnikenwerk? Ja zeker! Maar ook jij kan een gewone letter opmaken tot een letterlijk meesterwerk. Voor alle leeftijden.

Op pad met Willem Waalwachter: 2 mei

Trek je stoutste schoenen aan voor een avontuurlijke tocht door de Stadswaard! Speur mee naar sporen van dieren, proef eetbare plantjes en tuur eens door een verrekijker naar, ja, wat eigenlijk? Willem Waalwachter legt het je allemaal uit. Geschikt vanaf 7 jaar.

Buitenatelier

Op het dakterras van het museum vind je het buitenatelier. Hier leer je op verfrissende wijze over de stroming van de rivier, de rivierbodem, hoogwater én waarom we de rivier meer ruimte moeten geven.

De Waal Over

Bezoek tijdens de meivakantie de expositie De Waal Over. In deze tentoonstelling ontdek je de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen. Ervaar de stroming, ontdek hoe een gierpont werkt en onderzoek de werking van de iconische bruggen van Nijmegen. In het Atelier van het museum kun je ook zelf aan de slag met bootje vouwen en bruggen bouwen. Blijft jouw brug stevig staan?

Museum De Bastei. Waalkade 83. Ingang Lange Baan 4. Open van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: (024) 329 70 70 en www.debastei.nl

Volwassenen 12,50 euro, kinderen 7,50 euro, gratis met de museumkaart.

Bericht april 2024

menu