‘Ik mis Dukenburg wel ’n beetje, hoor!’

Enkele jaren geleden was een groep jongeren heel actief in Dukenburg en dan met name in het toenmalige jongerencentrum de Horizon in Meijhorst. Dat was in een noodgebouw waar later het Woonzorgcentrum met diezelfde naam is verschenen.

Eén van die jongeren was Brandon Tijssen die zelf ook in Meijhorst woonde. De redactie van de Dukenburger was benieuwd hoe het nu met hem gaat. Er werd een afspraak gemaakt in het Wijkcentrum Dukenburg met Brandon en zijn vriendin Chayenne.

Wat deed je destijds?

Inmiddels is het nu ruim tien jaar geleden dat Brandon veel in het jongerencentrum was. “Ik deed daar bardienst, maar hielp ook bij allerlei activiteiten. Ook bij wijkmarkten was er mijn helpende hand, bijvoorbeeld met het opbouwen van een podium. Alles gebeurde na schooltijd. Ik was dan meer onderweg dan thuis. Ik heb in mijn jeugd wel wat meegemaakt en vond het dan ook bijzonder om met andere jongeren te praten. Verder gaf ik les in voetbal en vechtsport in de naastgelegen sporthal.”

  In diezelfde periode heeft Brandon enige tijd meegewerkt aan de jongerenpagina voor ons magazine. Helaas waren er later te weinig jongeren die daaraan mee konden doen. Hij vond Dukenburg veelzijdig met zijn eigen karakteristieke wijken. Brandon had vanuit Meijhorst ook vrienden in Aldenhof en Tolhuis. Regelmatig spraken ze met een groepje vrienden af op het pleintje van Winkelcentrum Dukenburg ter hoogte van BCC. Dan werd vooral gesnuffeld in game-winkels en andere elektronicazaken, waarna de bijeenkomst met een ijsje besloten werd. “Er was echt nooit sprake van activiteiten die niet door de beugel konden!”

En wat doe je tegenwoordig?

Brandon is nu 26 en heeft na zijn schooltijd enige tijd gewerkt in een fastfoodzaak in het centrum van Nijmegen. Nu is hij pakketbezorger bij PostNL en dat bevalt hem heel goed. Hij heeft nogal wat vrijheid en werkt veel in de buitenlucht. Aanvankelijk had hij veel verschillende routes, vooral in Nijmegen. Maar sinds dit jaar heeft hij Berg en Dal als vaste wijk, al fijn vanwege de mooie omgeving. Bij de fastfoodzaak waren er onregelmatige diensten wat Brandon steeds onprettiger ging vinden.

Waarom verhuisd?

Zo’n vier jaar geleden trok de liefde hem naar Cuijk. Heel leuk daar vinden ze het geen van tweeën, vrij saai. Er is weinig te doen, geen wijk- laat staan een jongerencentrum. Chayenne voegt nog toe dat ze de rust in het dorp ook wel prettig vindt. Eigenlijk bruist Cuijk alleen met carnaval. Ze zijn dan ook aan het zoeken naar andere woonruimte. Dukenburg blijft daarbij in beeld, Lindenholt liever niet omdat Brandon de bebouwing daar tegenstaat. Aan een woning in het centrum hoeven ze niet te denken, mede vanwege de huizenprijzen van tegenwoordig. Nijmegen/Lent is ook een optie. Eigenlijk mist Brandon Nijmegen in het algemeen nog het meest.

Bericht juni 2022

menu