‘Het viel toch wel tegen…’

‘Het viel toch wel tegen…’

De eerste reactie van een van de bewoners in de 29e straat Meijhorst waarvan het huis voor de zomervakantie al is aangepakt. Ze zijn van het gas af, Nul-Op-de-Meter, hun huis ingepakt in een thermofles. Hoe goed de voorlichting en voorbereiding ook was, die paar weken leven in een bouwput viel toch tegen.

‘Het heeft langer geduurd dan gepland’ kon je ook horen maar tegelijk ‘dat wisten we eigenlijk wel, we waren de eerste.’ De nieuwsbrief van Portaal vertelt daarover: ‘Ze hebben namelijk het “geluk” dat zij als eerste aan de beurt zijn, maar ook de pech dat dat zo is’ en ‘onvoorziene omstandigheden of kinderziekten ontdekten we terwijl we bij hen aan de beurt waren.’

Een paar weken verder is alweer veel vergeten. Als men aanbelt, is de eerste reactie: ‘Lekker koel huis nu, joh.’ De eerste test in deze warme zomer is dus al doorstaan. Verdere raad voor alle medebewoners die nog aan de beurt komen: inpakken en nog eens inpakken. Het stof komt overal. Materialen zijn te krijgen bij het projectteam. Nog een tip van een van de bewoners: ‘Heb je laminaat of parket? Leg dan veel karton neer en dan pas het plastic!’ Er moet nog wel wat gebeuren. Niet alles wordt afgewerkt zoals men het zelf graag gezien had. En: ‘Sommigen werkten niet zo netjes.’ Begrijpelijke reactie: ‘Je eigen huis je veilige haven.’ Dat was even compleet uit handen. Het verkeer baart toch nog wel zorgen. Zo zagen we auto’s over de stoepen rijden langs het hek bij de school, zware vrachtwagens achteruit de rondweg opdraaien zonder dat er iemand even de moeite nam op het verkeer (en fietsende kinderen) te letten. Maar ook hier kunnen de bewoners zelf wat doen. Het zijn vooral de eigen mensen van deze straten die veel te snel rijden, geven diverse medebewoners aan.

Bericht augustus 2018

menu