‘Het Gebroeders van Lymborch Festival keert terug’

Op 11 en 12 september 2021 vindt weer het Gebroeders van Lymborch Festival plaats. Er is van alles te doen; van kraampjes met authentieke ambachten tot workshops zwaardvechten voor ridders in de dop. Er is een middeleeuwse taverne en theatrale stadswandelingen nemen het publiek mee op avontuur. Ontdek de wereld van de gebroeders Van Lymborch en hun schilderwerken. Van de prachtige elegante wereld van de adel tot de hardwerkende boeren van de middeleeuwse samenleving: verken de diversiteit van het alledaagse leven in historisch Nijmegen.

Valkhofpark

In het Valkhofpark is er een levendige middeleeuwse ambachtenmarkt waar veel te zien en mee te maken is.

 Leer zelf de fijne ambachten bij de tingieter, de smid of hout- en beenbewerkers. Bak mee met een authentieke bakker of leer zelf weven en leder bewerken. Er is zelfs een strijdperk voor kleine strijders met een heuse wapenmeester. Marskramer Ronaldus Volvuur neemt je mee in zijn absurde wereld met een theatrale stadswandeling. Nijmeegse Marieke verleidt het publiek door de Benedenstad met het oude verhaal gebracht in muziek en dans op onverwachte locaties. Jannes de Goochelaar komt de gekste kunsten vertonen. En er is zeker leven in de brouwerij dankzij de brouwers van Het Rooi Gebroed bij de middeleeuwse taverne en de altijd vrolijke middeleeuwse muziekgroepen Datura en Carole et Brullare. Door het hele park lopen het hele weekend levende figuren uit de kunstwerken van de gebroeders; van pestlijders tot adelvrouwen. 
In Museum Het Valkhof zijn er verdiepende lezingen over het leven en werk van de familie Maelwael – Van Lymborch. Kinderen genieten er van adembenemend poppentheater voor jong en oud en twee verhalenvertellers geven de middeleeuwen een spannende draai.

Gebroeders van Lymborch Huis

Uiteraard kun je tijdens het festival ook het ‘Gebroeders van Lymborch Huis’ bezoeken met speciale rondleidingen en een nieuwe expositie. Ontdek tijdens dit weekend het Gebroeders van Lymborch Huis voor slechts 2,50 euro met onze speciale Open Monumentendagen korting.

Meer op facebook klik hier en klik hier voor de website

Bericht september 2021

 

menu