‘Zwembad Dukenburg’

Toen enkele jaren geleden de gemeente Nijmegen besloot het Sportfondsenbad in Meijhorst door vrijwilligers te laten exploiteren, had ik in mijn toenmalige rubriekje al gewezen op risico van bedrijfsvoering, op deze wijze in een risicovolle omgeving, met risico op verdrinkingsgevaar.

Natuurlijk waren er enkele personeelsleden, die betrouwbaar hun werk deden, maar zeker niet van de kant van de bedrijfsleiding en de overige bezetting.

Nu per 1 februari de leiding weer onder Sportfondsen komt, komt weer de kennis van de landelijke organisatie ter beschikking. De honderden accommodaties wisselen niet alleen hun successen uit, maar ook de eventuele missers, zodat niet elke keer ieder zwembad weer het wiel gaat uitvinden.

Overigens lijkt het mij verstandig om bijtijds Sportfondsen in te schakelen bij de zwembadplannen op de plaats van de Jan Massinkhal. Want als er ambtelijk een machtsgreep zou plaatsvinden, ontstaat er in die bedrijfsvoering weer een herhaling van zetten.

Genoeg over het zwembad. Alleen nog het bericht dat Sportfondsen Nederland in November 100 jaar bestond en dus kennelijk een redelijk bestaansrecht heeft en dat vierde in het juist overgenomen grote zwembad in Den Bosch

Als 85-plussers gebruiken wij veel de stadsbus. Soms zelfs enkele keren per week. Nagenoeg alle chauffeurs zijn vriendelijk en attent, maar een enkele maal zit er iemand achter het stuur, die liever een ander beroep had gekozen. Dit keer reed de bus snel weg van de instaphalte en ik kwam met een forse smak half op mijn stoel terecht. Toen mijn vrouw tijdens de stop op het station de chauffeur vriendelijk aansprak mocht zij niet zeuren. Hij had gezien dat ik al zat toen hij vertrok. Altijd die negatieve, zeurende oude mensen. Einde gesprek. In het verleden heb ik wel eens geprobeerd de busmaatschappij schriftelijk te benaderen, maar daar komt nooit geen reactie op.

Tenslotte mag ik u een plezierige Sinterklaasavond toewensen, hoewel Kerstmis overal al maandenlang de overhand neemt.

Guus Kroon

menu